Gerlová (80) z Gottova pěveckého tria: Zoufalý vzkaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Gerlová (80) z Gottova pěveckého tria: Zoufalý vzkaz!

Jarmila Gerlová
Jarmila Gerlová (Daniel Černovský, Martin Hykl, archiv J. Gerlové)

Ještě s Jitkou Zelenkovou (73) a Vlastou Kahovcovou (79) patřila k legendárnímu pěveckému triu Karla Gotta (†80). Teď oslavila Slavíkova sboristka Jarmila Gerlová 80 let. A jaký dostala dárek? „Operaci sanice,“ sdělila Aha! a autorce textu si v uplakané esemesce postěžovala, že na ni všichni zapomněli.

Už zítra Jarmile budou sekat celá ústa, ve kterých jí zarostl zub. „A tak jsem si v den narozenin nemohla dát ani pivo, užívám totiž antibiotika,“ postěžovala si zpěvačka, které se s kolegyněmi říkalo Gottovo křoví, jež proslulo svým šva-šva-šva. „S Karlem to byla nejkrásnější léta v mém životě,“ netají se Jarmila, která s Gottem nazpívala slavný Duet milostný. Kolegyňky tehdy jen záviděly.

Zelenková o umělém hlasu Gotta: Je to krok dopředu, zpěv to ale nezvládne!

Video se připravuje ...

Radost z kávy

„To už je dávno pryč. Jsem stará a úplně šedivá. A raději se už na žádných společenských akcích neukazuji,“ říká Gerlová, která sobotní jubileum oslavila sama se sebou. „Syn s rodinou žije v Německu, přijedou až v srpnu. No a můj miláček obstarával naše latifundie mimo Prahu. Ale už mi to vynahradil, dostala jsem kávovar, na který dělá reklamu Brad Pitt. Mám z něho velkou radost,“ pochlubila se Jarmila, kterou učil na konzervatoři herectví Gottův celoživotní vzor Oldřich Nový (†83).

Příšerný Karel

„Na konzervatoři jsem se také seznámila s Karlem. On studoval operu a já hudebně- dramatický obor. Některé předměty jsme měli ale společné a sedávali jsme vedle sebe,“ vzpomíná Jarmila. A jaký byl Gott podle ní žák? „Příšerný. Všude chodil pozdě. A pod lavicí strašně rád studoval takové velké starodávné anatomické knihy. Nejvíc mu učaroval porod,“ bonzuje Gerlová a dodává: Karel byl pro mě zjevení, které se rodí tak jednou za sto let. A kdo ví, jestli. A tohle zjevení mi nějak hodně chybí,“ uzavírá Jarmila Gerlová.

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si!

Video se připravuje ...

Jediný gratulant Jaromír Mayer

Jarmile bylo 80 let 22. července. Na den stejně jako Jaromíru Mayerovi, prvnímu manželovi Evy Pilarové (†80), který proslul písní Hospůdko známá nebo Malý přítel z města N. Mayer byl také kromě Kahovcové jediným z kolegů, kdo Gerlové popřál. A že mu vůbec není hej. Žije v Kanadě, která celá hoří, dostal covid, byl na operaci kýly a boural se škodou deset tisíc dolarů a vylomeným zubem.



Přečtěte si
Marta Kubíková
17. 8. 2023 • 16:43

To trio - Gerlová, Kahovcová a Zelenková bylo nejlepší, co Karel měl. Bohužel, Zelenková chtěla být v tom triu něco více / ostatně je to na ní vědět v záznamech koncertů, jak se cpe o krok před děvčata a gesty na sebe upozorňuje/ tak naváděla L. Štaidla, se kterým na zájezdech spala, až se celé trio rozpadlo, Kahovcovou a Gerlovou " vyhodili " a nové křoví bylo Zelenková a L. Nopová.

Beda Danda
26. 7. 2023 • 19:48

Ahoj jarmilo rady basista od pepika Zímy a taky jsme spolu kamarádili měla jsi brouka ted teď ti držím palce aby dopadlo Ahoj Bedřich

pravlast
25. 7. 2023 • 09:36

Chyba! Prvním manželem Evy Bojanovské byl Milan Pilar.J.Mayer byl druhý.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.