Bývalá Gottova sboristka Gerlová: TAJNÁ OSLAVA »80« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bývalá Gottova sboristka Gerlová: TAJNÁ OSLAVA »80«

Jarmila Gerlová
Jarmila Gerlová (Daniel Černovský, Martin Hykl, archiv J. Gerlové)

Jedna z nejslavnějších Gottových sboristek Jarmila Gerlová slavila 80. narozeniny. Rozhodla se, že s rodinou zavítá na věhlasnou »čínu«, na kterou po koncertech v Lucerně zval vždycky všechny Karel Gott (†80).

Oslava to byla dvojnásobná, jelikož Jarmilin syn, který přijel za mámou z Německa, kde žije, slavil padesátku. Mělo jít o tajnou oslavu ve vinohradské restauraci Zelená zahrada, kde vaří kuchař z Vodičkovy. Když ale zpěvačka přišla do podniku s přítelem, synem, snachou a vnoučetem, málem ji to porazilo.

„Jakmile jsem se dozvěděl, že k nám přijde slavit paní Gerlová, zaběhl jsem koupit pugét,“ řekl Aha! restauratér Jan Lacina. Vzápětí nato se objevil další nečekaný gratulant – textař Michael Prostějovský (75), který je tam častým hostem. K Jarmile a jejímu synovi běžel s otevřenou náručí. Znají se totiž dlouhá léta z Německa.

„Když Láďa Štaidl kvůli Jitce Zelenkový bez Karlova vědomí zrušil naše trio, zničeně jsem utekla do západního Německa a dělala tam i uklízečku, abychom se synem měli na jídlo,“ rozpovídala se Gerlová. A jednoho dne tam náhodně potkala právě Prostějovského. „Říkal mi – a tady máme to Gottovo křoví, tu naši žákyni Oldřicha Nového, která upadla v zapomnění. Smál se, hrál si s klukem a vždycky, když byl potom v Německu, nás navštívil. Syna teď vidí po pětačtyřiceti letech,“ vysvětluje dojatě Gerlová.

Krampol oslaví 85. narozeniny: Nepočítal jsem s tím, že se toho dožiju

Video se připravuje ...

Pláč nad Slavíkem a kapříky

Po jídle se šla oslavenkyně podívat na japonské kapříky koi, u kterých tak rád Slavík relaxoval po chemoterapiích. A potom nechyběl pláč. To když si prohlížela stěnu fotografií a na nich spatřila své dva šéfy, kteří už mezi námi nejsou – Karla Gotta a Láďu Štaidla (†75). „S nimi to byla moje nejkrásnější léta života a tohle byly moje nejhezčí a zároveň poslední narozeniny. Dál už neslavím!” rozhodla se Jarmila.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.