Vašo Patejdl (†68): SCÉNÁŘ DNEŠNÍHO POHŘBU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vašo Patejdl (†68): SCÉNÁŘ DNEŠNÍHO POHŘBU!

Na muzikanta Vašu Patejdla budou moct lidé vzpomínat i v Divadle Kalich.
Na muzikanta Vašu Patejdla budou moct lidé vzpomínat i v Divadle Kalich.  (archiv Blesku)

Ve dvě hodiny odpoledne dnes začíná v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově poslední rozloučení s muzikantem Vašo Patejdlem (†68). Spoluzakladatel kapely Elán podlehl rakovině slinivky jen dva týdny po stanovení diagnózy.

Rodina očekává velkou účast a všichni se do stavby, která původně vznikla už ve 12. století, nevejdou. Velká účast „Pro fanoušky a veřejnost bude k dispozici areál Strahovského kláštera, kde bude zajištěn živý přenos ze smutečního rozloučení. Kapacita baziliky je omezená,“ ujistili přes TV Nova pozůstalí. Velkoplošné obrazovky tak zajistí možnost sledovat smuteční akt i lidem, kteří zůstanou venku. Přijde Amfora Nenadálá smrt Patejdla šokovala mnoho jeho kolegů a přátel, odešel uprostřed rozdělané práce a velkých plánů. Na rozloučení se chystají také členové fotbalové Amfory, kteří s hudebníkem léta běhali po hřišti. Velká účast se očekává ze Slovenska.

Pošlou mu plzničku do nebe

Pro tradiční kar pozůstalí pronajali vyhlášenou staroměstskou hospodu U Zlatého tygra, kam zesnulý moc rád chodil na plzničku. Prý se dokonce považoval za štamgasta, stejně jako kdysi spisovatel Bohumil Hrabal (†82). Hospoda slouží už více než 150 let a patří v pohostinství k legendám. K Tygrovi pozval například Václav Havel (†75) v roce 1994 na pivo i amerického prezidenta Billa Clintona (77).

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině!

Video se připravuje ...

Kondolenční kniha v Kalichu

Pražské Divadlo Kalich, kde Vašo Patejdl působil téměř 20 let, se po obřadu na Strahově ujme kondolenční knihy. Fanoušci zesnulého, kteří se nedostanou na obřad, tak mohou využít právě pokladnu Kalichu, kde bude umístěna od 1. až do 9. září. Do 6. září je otevřena ve všední dny od 13 do 16 hodin, od 7. září pak od pondělí do pátku 11 až 14.30 a 15 až 19.30, v sobotu 12 až 15 hodin.

Vstupenky na koncerty se vrací

Vstupenky na celou řadu koncertů Patejdla lze vrátit na místo, kde byly zakoupeny. Jedním z posledních vystoupení byl tak 27. července koncert na festivalu Benátská! v libereckém Vesci.

Detaily pohřbu Vašo Patejdla. Převoz společnice Guru Járy do ČR. A supercela na Moravě!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
stoura
30. 8. 2023 • 13:27

Dejte s tím Patejdlem z východu uź pokoj, vźdyt´ to je horší masáź neź s Havlem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.