Smrt V. Patejdla (†68): V pátek volal kamarádovi, že umírá | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Smrt V. Patejdla (†68): V pátek volal kamarádovi, že umírá

Ve čtvrtek zkolaboval. Převezli do ho pražské nemocnice
Ve čtvrtek zkolaboval. Převezli do ho pražské nemocnice (instagram)

Jeho rodina, blízcí a fanoušci jsou nečekanou sobotní smrtí Vašo Patejdla (†68) stále šokováni! Nikomu se nechce uvěřit, že geniální hudebník a jeden ze zakladatelů skupiny Elán odešel tak náhle do hudebního nebe. Vašo ale tušil, že boj s agresivní rakovinou prohrává a ještě se stihl v pátek rozloučit s některými kamarády.

Bylo to letos v červnu, kdy Vašovi diagnostikovali rakovinu jater s metastázemi do slinivky. Ihned zahájil cílenou léčbu ke zmírnění agresivních nádorů. „Bojuju, snažím se ,“ říkal kamarádům v posledních týdnech, v nichž ještě 27. července zvládl vystoupit na festivalu Benátská!.

AMFORA Vašo Patejdl

Video se připravuje ...

Chodil na chemoterapie, a i když mu vůbec nebylo dobře, dál s manažerem řešili koncerty a také vánoční turné. „ Naprostý šok! Nejsem o tom moc schopný mluvit. Ani rodina,“ řekl o víkendu deníku Aha! Patejdlův manažer Jiří Strážnický.

Když Vašo minulý týden odjížděl na další cyklus léčby, ubezpečoval svůj tým slovy: „Bude to dobrý!“ Bohužel nebylo. „Ve čtvrtek zkolaboval. Převezli do ho pražské nemocnice, mluví se o selhávání orgánů. V sobotu nad ránem tam zemřel,“ řekl nám důvěryhodný zdroj, který si nepřál být jmenován. Ještě v pátek, kdy se lékaři snažili stabilizovat Patejdlův stav, muzikant z posledních sil zavolal svým několika známým. Např. svému blízkému spolupracovníkovi Oskarovi Lehotskému. „Ahoj Osky, jsem nemocný, umírám...“ řekl mu podle jeho prohlášení do telefonu. „Když jsi mi včera u oběda zavolal s těmi slovy, že se se mnou navždy loučíš, nechtěl jsem tomu věřit,“ napsal muzikolog na sociální síti.

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.