Vágner brání Zagorovou: Tohle Basiková s Jandou přepískli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vágner brání Zagorovou: Tohle Basiková s Jandou přepískli!

Karel Vágner měl Hanku opravdu rád a ona jeho taky.
Karel Vágner měl Hanku opravdu rád a ona jeho taky. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ara)

Velká bolest, která nikdy nepřebolí a bude trvat do konce jeho života! Tak mluví Karel Vágner (81) o smrti své nejlepší kamarádky a životní i profesní souputnice Hany Zagorové (†75), od jejíž smrti uplyne tuto sobotu rok. Mistr basů dokonce vytáhl do boje za Haničku Písničku!

Hrubě se mu nelíbí, když si její jméno někteří její kolegové »berou do huby«. „Velmi pohrdám lidmi, a ať se chytí za nos, jestli to budou číst, kteří Hanku teď, když už tu není, pomlouvají,“ svěřil deníku Aha! Vágner. „Musí v tom být obrovský mindrák a myslím, že to lidi sami odsoudí,“ řekl hudebník, pro kterého byla Hanka podle jeho slov darem do boha. „Nikdy na ni nezapomenu, je to pro mě padesát let života a vzpomínám na ni s láskou. A jestli bych si přál se jednou s někým tam nahoře potkat, tak bych byl rád, aby mezi těma nejmilovanějšíma dušičkami byla právě Hanka,“ dodal Vágner. Přestože ve své vzpomínce nikoho nejmenoval – prý jim to raději řekne při nejbližším setkání do očí, kritických hlasů kolegů, kteří o Zagorové hovořili, je několik.

Bára Basiková (60), zpěvačka: Moc infantilní

„Musím se přiznat, že Hanka mě nikdy svým projevem úplně nepřesvědčovala. Přišla mi spíš jako taková písničkářka a její projev byl na mě až moc infantilní. Přece jen mám ráda velký nosný klenutý hlasy, kantilénu a tak. Nicméně měla svůj jasnej, specifickej projev,“ rozpovídala se zpěvačka pro Český rozhlas.

Rok od smrti Zagorové: Jak na ni vzpomíná Jitka Zelenková?

Video se připravuje ...

Petr Janda (81), rocker: Byl bych mrtvej...

„My rockeři těma popíkama obecně opovrhujeme, protože kdybys pochválil někoho z popu, jsi jako rocker mrtvej. K Haně se mi proto špatně vyjadřuje, abych tak řekl, ale uznávám, že má své fanoušky, že určitě má dobrý písničky. I když mi vždycky trochu vadilo, že jich měla hodně převzatých. Radši o ní nic říkat nebudu...“

Michal Prokop (77), zpěvák a bývalý politik: Prostě hrůza!

„Hudebně jsme hodně odlišní. Nejvíce mi vadily coververze, dříve se tomu tak neříkalo, ale tenkrát se hodně v popu dělaly. Některé se fakt nepovedly. Někdo to aranžérsky špatně opsal, byly v nich chyby, blbě nahrané, hodně jich mělo nepovedený text. Prostě hrůza!“ prohlásil zpěvák, který s Hankou v počátcích své kariéry vystupoval. Dokonce mu na svatbě svědčila.

55 let od tragické nehody slavného českého orchestru v Mongolsku: Karel Vágner přežil smrt šesti kamarádů!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Jana Nováková
9. 4. 2024 • 22:24

Mně se ten její infantilní projev moc nelíbil.Nechápu jak mohla posbírat 9 Slavíků.Pořád nám dojem,že v tom hrála určitou roli ta její nemoc.Je to můj názor,nikomu ho nevnucuju a nikdo ať neodsuzuje mně! Nazdar

Uživatel_5337536
26. 8. 2023 • 09:14

Každý si může říci svůj názor, o tom žádná. Proč jí to neřekli, když ještě žila. Teď je to přes čáru.

ELLA Průšová
23. 8. 2023 • 15:32

Janda by měl zalézt, hodně hluboko a držet klapačku! Kdy on řekne, jak v minulém režimu škodil zpěvákům! A Basiková, ta už nemá vůbec žádné právo, něco nebo někoho kritizovat! Krkavčí matka!!

lekno
23. 8. 2023 • 11:10

Není pomluva, když někteří kolegové z jeho branže mají jiný osobní názor na umělecký projev paní Hany Z., než má on. A když se po jejím odchodu odváží ho vyjádřit, Karel V. kvůli tomu veřejně prohlásí do bulváru, že jimi pohrdá ? No to je tedy "úroveň" ! Hrubě se mu nelíbí.. On si jako myslí, že je ten, kdo bude přikazovat lidem, co se jim má ve světě hudby líbit a co ne ? Čistě jejich věc, koho mají za dobrého zpěváka, kdo jim vyhovuje, koho chtějí poslouchat. A pokud svůj názor prezentovali slušně, pan Karel nemá důvod k pohrdání. Ještě, že je nechce vyzvat k souboji, nebo ano ? Třeba takový souboj s p. Bárou B. Jaké zbraně by se hodily ?

lekno
23. 8. 2023 • 09:50

fany22 : Souhlas.. Karel V. ji zřejmě nekriticky oddaně zbožňoval. Soudím podle toho, jak se o ní vyjadřuje. Samozřejmě pak nechápe, že by někdo mohl mít na jeho Haničku jiný osobní názor. Vnímat jinak, než on. Neuznává jiné názory na její pěvecký projev, než je ten jeho.. Netoleruje nic, jen opěvování této paní. Omezeno. Fakt kope,.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.