Rok od smrti Hany Zagorové (†76): UTAJENÁ PŘIZNÁNÍ A NOVÁ SVĚDECTVÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rok od smrti Hany Zagorové (†76): UTAJENÁ PŘIZNÁNÍ A NOVÁ SVĚDECTVÍ!

2017 Šťastné chvíle po koncertu v Lucerně.
2017 Šťastné chvíle po koncertu v Lucerně.  (﷯Foto Aha! –﷯ Martin Přibyl, ara)

Není okamžik, aby na svou zesnulou ženu nemyslel. Ze soboty má ale vdovec Štefan Margita (67) skutečně obavy. Zítra totiž uplyne přesně rok od dne, co držel Hanku Zagorovou (†75) v nemocnici v náručí a marně prosil, aby ho neopouštěla.

Bude to pro operního pěvce moc smutný víkend. Stačilo, že šel včera do kavárny Lucerna představit pamětní list v podobě bankovky s Hančinou podobiznou. Chtěl ji políbit Hned u vchodu do pasáže Lucerna ho nad legendárním sálem přemohlo dojetí. Okamžitě před sebou viděl Haničku. „Chtěl jsem sejít dolů, políbit ji a říct, že to bylo krásné. Jako to vždy bývalo...“ svěřil se Štefan. Musel v sobě sebrat hodně síly, aby zvládl představit novinářům pamětní bankovku s Hančinou věrnou podobiznou. „Měla by určitě radost. Grafik a rytec Václav Fajt ji báječně vystihl,“ pochválil Margita autora portétu. Malované hrníčky Grafik a rytec přiznal, že při práci poslouchal Hančiny hity. „Mám doma malované hrníčky a taky jsem čekal frontu na podnájem,“ parafrázoval Fajt slavné písničky. Loni ztvárnil na list v podobě bankovky Martu Kubišovou (80).

Ukryté názvy

Pamětní listy v podobě bankovky se Zagorkou byly vydány v počtu 10 000 kusů. Je celkem 5 variant v různých barvách a pozorný sběratel či fanoušek může s lupou najít názvy některých oblíbených písní. Cena jedné bankovky je 2990 korun a pořídit se dá jen přes internet.

Rok od smrti Zagorové: Jak na ni vzpomíná Jitka Zelenková?

Video se připravuje ...

Už myslí na Vánoce

Ještě v září vyjde album vánočních hitů Hana Zagorová – Mé svátky. Hodí se připomenout, že zpěvačka měla Diamantovou desku Supraphonu za prodej neuvěřitelných 10 milionů nosičů. Některé nahrávky vyjdou na CD poprvé.

Speciální vysílání

Rok bez Hanky – tak se jmenuje speciální vysílání, jež můžete sledovat již dnes od 13.30 hod. na CNN Prima News. Vyprávění a vzpomínání blízkých přátel a kolegů přímo ze studia připravila reportérka Martina Jandová. „V rozhovorech jsem se zaměřila na opravdu nejbližší přátele, rodinu a kolegy, kteří nejen vzpomínají, ale i vyprávějí o tom, jak pokračují dál v odkazu Hany Zagorové. Diváci se tak dozví, jaké se chystají pocty nebo koncerty a určitě uslyší historky, které ještě nikde nezazněly,“ říká Martina, která se zpěvačkou přátelila dlouhých 30 let. Haně Zagorové bude věnován i sobotní Showtime na Primě.

Koncert Štefan Margita a hosté v 02 aréně

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.