Pocta Haně Zagorové: Slzel i Donutil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pocta Haně Zagorové: Slzel i Donutil

Koncert Pocta Haně Zagorové: Miroslav Donutil a Štefan Margita
Koncert Pocta Haně Zagorové: Miroslav Donutil a Štefan Margita (Blesk:CNC / David Kundrát Pavel Machan Marek Pátek Martin Hykl CNC / David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl)

Až po strop zaplněná O2 arena vzdala v úterý Poctu Haně Zagorové (†75). Všem fanouškům vyhrkly z očí slzy, sotva se hned v úvodu na velkoplošné obrazovce zjevila sama Hanička Písnička a z reproduktorů se nesl její zpěv Kdyby se vrátil čas... A nebyl to zdaleka jediný dojemný moment celého večera!

Vdovec Margita: Neodcházej, má lásko...

Vdovec Štefan Margita (67) sledoval celý večer z první řady a byl dojatý stejně jako Miroslav Donutil (73), který seděl vedle něho s manželkou Zuzanou (64). Na závěr se operní pěvec nechal přemluvit Absolonovou a navzdory počátečním technickým problémům s mikrofonem a odposlechem zazpíval milované Haničce Neodcházej, má lásko... V tu chvíli tekly na pódiu i v hledišti potoky slz.

Praštěná Monča

Jako první vystoupila bronzová slavice Monika Absolonová (47), jež patřila k nejbližším kamarádkám Zagorové. Během písně Rybičko zlatá, přeju si neudržela slzy, stejně jako když ji zpívala na Českém slavíkovi. V závěru vystoupení se na ni snesla bílá opona. „Praštěná Monča... Myslím tou oponou, samozřejmě!“ vtipkoval její manažer Tomáš Přenosil.

Vyznání Mistra basů

Než Karel Vágner (81) vystřihl s dcerou, baletkou Annou Vágnerovou (26) duet Hej, mistře basů, požádal publikum, aby potleskem pozdravilo Haničku sedící na obláčku a sledující svou poctu. A všichni to rádi udělali. „Byla nejen krásná a chytrá, ale hlavně nesmírně laskavá,“ připomněl se slzou v oku její dlouholetý kapelník a přítel z nejbližších.

Patrasová dostala trest za řízení v opilosti. Jaké bude počasí? A Margita plánuje uložit urnu

Video se připravuje ...

Kotvald a Hložek opět spolu

Rozepře a neshody jsou pryč! Petr Kotvald (64) a Standa Hložek (69) vystoupili nejen v prosincové Lucerně, ale i v O2 areně. S Hankou si prostřednictvím projekce střihli nejen Můj čas ze seriálu Sanitka, ale také Jinak to nejde. Hložkova manželka Alena měla po koncertě od slz rozmazané oči a jejich syn – Muž roku 2017 Matyáš Hložek (29) – s přítelkyní vše zaznamenával na mobil.

Královna krásy Peterková

Na Hančinu celoživotní kamarádku Vlastu Peterkovou (77) prozradil moderátor Libor Bouček (43), že o ní Zagorka vždy mluvila jako o královně krásy. Bývalá sólistkou karlínského divadla připomněla nejen historky z dob studií na JAMU, ale také zazpívala Nešlap, nelámej. I když jí v refrénu dojetím vypadl text, zvládla to s grácií sobě vlastní a publikum ji odměnilo frenetickým potleskem.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.