Takhle Adamovskou a Štěpánka neznáte: Zlata svého manžela mučí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Takhle Adamovskou a Štěpánka neznáte: Zlata svého manžela mučí!

Takto Zlatu neznáme. Z hodné Běly Valšíkové je psychopatka.
Takto Zlatu neznáme. Z hodné Běly Valšíkové je psychopatka. (Foto Jerry Háša a Václav Beran/ Divadlo Studio DVA)

Už osmnáct let je Zlata Adamovská (64) doktorkou Valšíkovou v Ordinaci, kde se seznámila i se svým manželem. Od té doby s Petrem Štěpánkem (74) »partneří« i na jevišti, režíruje je Ondřej Sokol. A protože Zlata má zvláštní zálibu, vymyslel jí přezdívku.

„Jsem činorodý člověk, manuálně zručný a ke všemu se hrnu. Když se zasekne točna, jdu zkoumat, proč se tak stalo. Jsem takový šťoura, který se všechno snaží spravit. Až natolik, že na mě Ondřej Sokol volal: Véno, nech to, ty tu nejsi od toho, abys opravovala kulisy,“ směje se herečka, která si tak vysloužila přezdívku »montér Véna«. „Jsem kutil, to je pravda. Moje děti mi říkají, že jsem nesnesitelně praktická,“ dodává herečka, která ráda odpočívá úklidem, prací na zahradě a je velkou fanynkou hobby marketů.

Zlata Adamovská

Video se připravuje ...

Tepláky, zástěra a drcek

Sokolovu přezdívku si vysloužila při zkoušení hry Misery v divadle Studio DVA, kde má neobvyklou roli. „Hraju schizofrenní psychopatku, která mučí svého zajatce, spisovatele oblíbených románů, a nutí ho přepsat knihy. Nejsem paranoidní psychopat, ale Ondřej ho ze mě na dvě hodiny na jevišti udělá,“ líčila s nadšením herečka v Blízkých setkáních na rozhlasové Dvojce. „Lidi jsou v šoku, vůbec nečekali, že já přinesu takový výkon. Cítím se v té roli velmi svobodně. Mám rozdrbaný tepláky, zástěru, drcek na hlavě, mučím svého manžela, protože můj muž Petr Štěpánek, a moc si to užíváme,“ dodala s úsměvem.

Zlata Adamovská: Role matky je velká dřina!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.