Zdeněk Troška a Slunce, seno,... ZUŘÍ KVŮLI PLÁNIČKOVI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zdeněk Troška a Slunce, seno,... ZUŘÍ KVŮLI PLÁNIČKOVI!

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška (archiv Blesku)

Kdo by neznal Škopokovy, Blaženu nebo Šimona Pláničku z komediální trilogie Slunce, seno...? Ikonické postavy z filmů Zdeňka Trošky (70) baví diváky už 40 let. Jen jedna z nich – mladý Šimon Plánička – se v pokračování neobjevil. Proč?

První ze série letních filmů, Slunce, seno, jahody, je v Česku bezesporu jedním z nejoblíbenějších. I když je film doslova prosluněný, ne všechno bylo při natáčení zalité sluncem. Kromě Heleny Růžičkové (†67), která nezapomenutelně ztvárnila svéráznou Škopkovou, se do diváckých srdcí zapsal i mladý student Šimon Plánička v podání Pavla Kikinčuka (63). Ten si ale nakonec zahrál pouze v prvním ze tří dílů komedie, i když původně měl vystupovat i v pokračování Slunce, seno a pár facek.

Filmové chyby v notoricky známé komedii Slunce, seno, jahody

Video se připravuje ...

Jedovatý huby

O důvodech, proč tomu tak bylo, se v pořadu Tobogán na Českém rozhlasu Dvojce rozpovídal sám režisér Troška. A nutno říct, že si nebral servítky. „Zase nějaký jedovatý huby řekly, že on (Kikinčuk – pozn. red.) řekl, že v takové sra**e hrát nebude, a tudíž odmítl hrát, což vůbec není pravda!“ neskrýval rozčilení Troška, který původně ani nechtěl autora výroků jmenovat.

Vzápětí se ale »omylem« prořekl: „Já se divím tomu Petrovi Markovovi, že to pořád šíří. Vždyť u toho nebyl…“ prozradil režisér osobu, na kterou má podle svých slov velký vztek. Řeč byla o scenáristovi Petru Markovovi (77), který se na psaní všech dílů podílel.

Šokovaný Zdeněk Troška: Nadávají mi a vyhrožují. Už to stačilo!

Video se připravuje ...

Zazdil natáčení

Jak to ale bývá, skutečnost byla úplně jiná. A sám Kikinčuk (63) zdůvodnil absenci v pokračování slavné komedie mnohem prozaičtěji – prostě na natáčení zapomněl! „Já tehdy odjel s rodiči k berlínským jezerům a tam jsem se opaloval... Tenkrát mě produkce sháněla,“ vysvětlil herec důvod, proč zmizel z dalších dílů slavných komedií. I když se Kikinčuk zjevně neukázal jako příliš spolehlivý herec, Troška na něj nezanevřel a obsadil ho nejen do komedií Babovřesky, ale i do pohádky Nejkrásnější hádanka.



Přečtěte si
Martina Plesakova
15. 7. 2023 • 13:44

Uzasny!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.