Prasklo po letech! Spor mezi Troškou a Růžičkovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Prasklo po letech! Spor mezi Troškou a Růžičkovou

Helena Růžičková v komedii Slunce, seno...
Helena Růžičková v komedii Slunce, seno... (FTV Prima, archiv Blesku)

V nejlepším se má skončit. Někdy ale tvůrci filmů neodolají a přeci jen si pohrávají s myšlenkou, že by si film nebo celá série zasloužily ještě jeden díl k dobru. To měl být ostatně případ i legendární trilogie Slunce, seno. Proč nakonec čtvrtý díl nevznikl?

Jak by šlo ještě posunout hranice už tolik bláznivé letní komedie? Když už dochází v komediích tohoto typu nápady, řešením jsou i absurdní scénáře, které by u jiných filmů nebo samotných tvůrců jen těžko prošly. Jenomže v komediích Zdeňka Trošky (69) je možné vše – třeba i mimozemšťané!

18 let od smrti Heleny Růžičkové: K herectví od zubní asistentky

Video se připravuje ...

„Byl to vlastně jenom nápad o tom, že si ufouni přiletí pro babičku, kterou s sebou vezmou do vesmíru jako vzorového člověka. Tenkrát už to opravdu bylo s velkým časovým odstupem od třetího dílu, takže pár lidí mezitím odešlo, ale nebylo to ještě nijak masové, a hlavně Helena Růžičková, Jiří Růžička nebo Luděk Kopřiva byli naživu, takže to nebyl problém,“ prozradil dříve deníku Blesk scénárista Petr Markov.

Čtvrtému dílu stála v cestě samotná Helena Růžičková (†67). Ta v potenciálním filmu měla mít už pouze krátkou nostalgickou roli, její postava by se v ději mihla pouze na začátku. To se ovšem herečce jejího kalibru nelíbilo. Podle informací Šípu nechtěla z filmu vytěžit pouze štěk, a tak natáčení sabotovala. Proč ale hlavní hvězda trilogie měla ve čtvrtém dílu figurovat jen krátce?

Šokovaný Zdeněk Troška: Nadávají mi a vyhrožují. Už to stačilo!

Video se připravuje ...

„Povím vám drb. Zdeněk se nepohodl s Helenou Růžičkovou, nevím kvůli čemu přesně, a říkal mi, že moc nechce, aby v tom hrála. A co teď? Já mu řekl, že to není problém, že to začne tím, že Helena s Jirkou jedou na pole v tom svým gazíku, najednou se objeví létající talíř, oni po něm koukají, vjedou na železniční přejezd a smete je vlak. No a bude to,“ prozradil scénárista Markov. Jenomže to se herečce vůbec nelíbilo. Pokud by v něm měla hrát jen krátce, postarala se o to, aby radši čtvrtý díl vůbec nevznikl.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.