19 let od smrti Růžičkové: Hrozivá předtucha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

19 let od smrti Růžičkové: Hrozivá předtucha

Před 19 lety zemřela Helena Růžičková
Před 19 lety zemřela Helena Růžičková (archiv)

Komediální herečku Helenu Růžičkovou, která v šedesáti sedmi letech podlehla vážné nemoci, miloval celý svět. Nejen pro její laskavé srdce, neutuchající humor a sílu říct svůj názor, ostatně její antré proti komunistům jí stálo místo v divadle, ale i pro její životní nadhled. Dnes od jejího odchodu uplyne 19 let. 

Herečka, která proslula zejména jako Škopková v trilogii Slunce, seno byla známá i svými vizemi budoucnosti. Svou nemoc si dokonce vyvěštila sama. V okamžiku, kdy udeřila, nezhroutila se, ale statečně bojovala, i když dopředu věděla, že nemá šanci vyhrát. 

Homolka a tobolka. Původně sžíravá trilogie s posledním dílem unaveně zkrotla

Video se připravuje ...

Pro její schopnosti vidět budoucnost ji vyhlédávala celá řada celebrit, Hance Zagorové prý předpověděla i její životní lásku. „Helena mi jednou řekla, že potkám po čtyřicítce svého života velkou lásku. Že už ho znám, jen se musíme setkat a že to bude velká láska a budeme spolu šťastni,“ rozpovídala se jednou Zagorová pro Aha! Posléze zakotvila v náručí Štefana Margity a spolu platili za jeden z nejstabilnějších a také nejzamilovanějších párů. 

Helena Růžičková nakonec neunesla náročnou léčbu a zemřela na selhání ledvin, do hereckého nebe tak odešla 5 let po svém milovaném synovi Jiřímu, který zemřel v roce 1999.

ČESKEJ BIJÁK - Jiří Růžička

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.