Koktové dělá vrásky chování syna: Mezinárodní průšvih! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Koktové dělá vrásky chování syna: Mezinárodní průšvih!

Quentin Kokta je malý technický genius.
Quentin Kokta je malý technický genius. (Instagram, archiv)

Elektronice začínají děti rozumět již v útlém věku a je až překvapivé, kam je jejich zvědavost může zavést. Své o tom ví i influencerka Ornella Kokotvá (30), která musela žehlit Quentinovy (10) toulky internetem.

V dnešní době je zcela běžné, že rodiče svým dětem dopřávají menší i větší elektronická zařízení, aby od nich na chvíli měli, jak se říká, svatý pokoj. Telefon či tablet svým dětem čas od času půjčuje i Ornella Koktová, která se nesnaží jít zpět v čase a vnímá fakt, že moderní technologie jsou dnes již běžnou součástí našich životů, a tak se s nimi potomci dříve či později stejně seznámí.

Trojnásobná matka Ornella Koktová: Další operace břicha!

Video se připravuje ...

Snaží se ale čas svých ratolestí strávený sledováním malých či větších obrazovek vyvažovat. Nejvíce u nejstaršího syna Quentina (10), jenž se s elektronikou již dávno sžil. „Já myslím, že bez té techniky už se v budoucnosti neobejdeme, ale hledám takový balanc. On je šikovný i na programování a všechno. Taky chodí do skauta, jezdí pod stany a do míst, kde není signál ani kanalizace,“ cituje Ornellu web eXtra.cz.

Nejde však ani tak o to, aby malý Quentin měl i jinou zábavu. V jeho případě je odebrání elektroniky i prevence proti jeho zjevnému talentu nabourávat se do všelijakých systémů. „Quentinek je opravdu takovej ajťák, že umí shodit i systémy, někam se nabourat a různý věci,“ svěřila se Ornella Koktová, která dokonce musela jednání svého nejstaršího syna obhajovat i před japonským herním gigantem. „Jednou jsme si museli i dopisovat s centrálou Nintenda,“ přiznala.

Nejmladší Štika se vlnila na píseň Marilyn Monroe.

Video se připravuje ...

Všechno zlé je ale pro něco dobré a orientace na počítači může jednou nést své ovoce. Koneckonců jsou dnes počítačoví analytici dobře placeni. Třeba tedy jednoho dne Quentin svou zvědavost, talent a raubířství v jednom zúročí. Ostatně již nyní pro desetiletého chlapce není problém vytvořit webovku. „Učím se to na jedný webový stránce, tam je to všechno napsaný a všechno je to anglicky,“ pochlubil se malý ajťák.



Přečtěte si
Uživatel_5522193
13. 4. 2023 • 23:11

Dělá ji starost co prosím,od malička jim cpou do ksichtu telefony a tablety,aby mohli čumět do těch svých aby se nedej bože potomek na něco neptal. A pak se kamarádkám chlubí,o jak je mé dítě inteligentní. Hrůza,ale zase mají maminky youtuberky a influencerky. Sice to zní jako název choroby,ale je to "zaměstnání".🙈🤣

AliAlice
13. 4. 2023 • 19:46

Vypadá slušně napsané trošku mimo...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.