Bývalý švagr (†87) první dámy Havlové: OPAKOVANÁ TRYZNA BEZ DÁŠI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bývalý švagr (†87) první dámy Havlové: OPAKOVANÁ TRYZNA BEZ DÁŠI!

Dirigent Arnošt Moulík byl švagrem Dagmar Havlové.
Dirigent Arnošt Moulík byl švagrem Dagmar Havlové. (David Kundrát, archiv)

Sám před smrtí rozhodl, že chce jen rodinný pohřeb. Dirigent a kapelník Arnošt Moulík (†87) přezdívaný Pan Muzikál nechtěl velký obřad. S exmanželem Evy Veškrnové (75), sestry bývalé první dámy Dagmar Havlové (70), se ale přátelé chtěli důstojně rozloučit.

Kolegové a v pořadí pátá manželka, nyní vdova Ivana Moulíková, zesnulého neposlechli. Tři měsíce po jeho odchodu uspořádali na Malé scéně Hudebního divadla v Karlíně, kde vedle Brna nejdéle působil, dojemné setkání.

Bez not

„Přivedl jsem Arnošta, když jsem byl ředitelem karlínské scény,“ prozradil Aha! herec Antonín Hardt (87). „Jsem na to pyšný dodnes. V roce 1986 zemřel Karel Vlach a Moulík vedl jeho orchestr. Nepotřeboval noty, dirigoval bez nich,“ řekl deníku Aha! Hardt. „Pamatuju, když potkal v Brně Evu Veškrnovou a vzali se. Ona byla skvělá muzikálová zpěvačka. Ale nevydrželo jim to,“ konstatoval bývalý ředitel karlínského divadla. „Až do posledních chvil o něho skvěle pečovala Ivana,“ dodal Hardt.

Železný po kauze s policií. Omluva a nemocenská? Černochové drsný vzkaz kolegyni. A Havlová slaví

Video se připravuje ...

Učil se od něj

Exmanželka Eva Veškrnová, ani bývalá švagrová Dagmar Havlová na včerejší rozlučce nebyly. Zato přišla např. herečka Jana Švandová (75). Právě Moulík stál za veleúspěšným muzikálem Řek Zorba, v němž excelovala coby Bubulina. „Ráda a s vděčností na něj vzpomínám,“ přiznala hvězda úspěšného seriálu ZOO. „Učil jsem se od něj,“ prozradil kapelník a dirigent Václav Hybš (87).

Pan Muzikál

Právě Arnošt Moulík nastudoval v 90. letech s režisérem Petrem Novotným (73) první českou inscenaci muzikálu Bídníci pro vinohradské divadlo a s Otou Balážem (61) legendární rockovou operu Jesus Christ Superstar.

Utajovaný narozeninový mejdan Havlové (70): Hvězdní gratulanti a luxusní dárečky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.