Schelinger (†70), bratr legendárního zpěváka: Náhlá smrt | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Schelinger (†70), bratr legendárního zpěváka: Náhlá smrt

Zemřel kytarista Milan Schelinger (†70): 42 let po smrti bratra Jiřího (†30)!
Zemřel kytarista Milan Schelinger (†70): 42 let po smrti bratra Jiřího (†30)!  (archiv Blesku)

Do svých posledních pozemských dnů naplno žil a zpíval! Bratr pěvecké legendy Jiřího Schelingera (†30) ale v pátek náhle zemřel. Milanu Schelingerovi, který měl s bráchou podobný hlas a také byl jediným, kdo po něm mohl legálně zpívat jeho písně, se srdce zastavilo v 70 letech. Pro fanoušky je to šokující zpráva!

Informaci televizi CNN Prima News potvrdila Schelingerova rodina. Milan byl o dva roky mladší než Jiří, který v roce 1981 z neznámých důvodů skočil v Bratislavě do Dunaje a utopil se. „Jirka už v patnácti letech chodil s kytarou po ulicích, hrál holkám v parku a říkal, že jednou bude slavným zpěvákem. To se mu povedlo. Po tragické smrti se stal ještě slavnějším,“ vzpomínal na něj Milan. A netajil se tím, jak k Jirkovi vzhlížel.

40 let od smrti Jiřího Schelingera (†30): Připomeňte si 5 jeho nej hitů!

Video se připravuje ...

Milan v 80. letech nejprve hrál se skupinou Projektil, poté spolupracoval s undergroundovou kapelou The Plastic People of the Universe, s níž se zúčastnil nahrávání jejich desky na chalupě Václava Havla (†75) na Hrádečku. Po revoluci dal dohromady revivalovou kapelu, která v Česku na Slovensku ještě do ledna tohoto roku zažívala díky písním Jiřího Schelingera obrovskou popularitu. Nic nenasvědčovalo tomu, že se vydá do uměleckého nebe za svým bráchou jen tři týdny po posledním koncertu...

Schelingerova (†30) žena Alena: Dceři jsem tátovu smrt tajila, pak zdědila dluhy!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.