Dcera Jiřího Schelingera (†30): SMRT TÁTY JÍ TAJILI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dcera Jiřího Schelingera (†30): SMRT TÁTY JÍ TAJILI!

Jiří Schelinger
Jiří Schelinger (Supraphon)

Na Prvního máje roku 1981 čekala, že jí táta přijde popřát k 10. narozeninám. Nedočkala se. Jiří Schelinger (†30), který má letos jubilejní rok, se dva týdny předtím utopil v Dunaji. Jeho jediná dcera Andrea (49) o tátově smrti nevěděla! Matka Alena, zpěvákova první manželka, jí totiž nic neřekla...

Nechtěla ji ranit, a tak si raději vymyslela, že měl nehodu a leží v nemocnici. „O tom, že táta už není, jsem se dozvěděla až z okolí,“ prozradila deníku Aha! Andrea Schelingerová.

Život s ním a bez něho

„Táta pro mě ale nikdy nebyl umělec, zpěvák, ale prostě jenom táta. A tak si ho i pamatuju. Jeho písničky a hudba, kterou dělal, mě oslovily až později. Do deseti let prostě dítě tyhle věci moc nevnímá,“ svěřila se Schelingerová. Dobře si ale pamatuje, že táta nebyl nikdy slávou opilý, jak tvrdí jeho bratr Milan. „Nikdy se ke mně nezachoval nezodpovědně, nikdy mě nenechal čekat a ani nikdy neslíbil to, co nemohl splnit,“ zdůraznila Andrea. Tedy až na ty její 10. narozeniny...

Poslední výlet do Bousova

Otec ji krátce předtím, než 13. dubna tragicky zemřel, vzal na výlet do svého rodného Bousova. „Na to se dobře pamatuju. Bylo to moc hezký. Já to mám prostě tak, že byl pro mě život s tátou a potom bez táty,“ zavzpomínala dcera interpreta takových hitů jako Holubí dům, Jahody mražený či Což takhle dát si špenát.

Válka exmanželek Jiřího Schelingera (†30)! Pravda o sebevraždě, rozvodu i vztazích!

Video se připravuje ...

Oslava s fanoušky táty

A protože letos by majitel jednoho z nejvýraznějších hlasů českého rocku oslavil 70. narozeniny a zároveň je to 40 let od jeho smrti, Andrea jako jeho jediné dítě a zároveň i jediný dědic vymyslela originální »oslavu«. Na Facebooku založila skupinu Jiří Schelinger 70, do které se mohou zapojovat všichni jeho fanoušci. A zdá se, že líp udělat nemohla. „Chtěla jsem spojit příznivce táty, jejich vzpomínky a příběhy, fotky, rozhovory a jednou samozřejmě, až to bude možné, uspořádat i setkání a koncerty,“ prozradila Andrea s tím, že chystané akce se bohužel nemohly uskutečnit kvůli pandemii covidu.

Radši dám, než mám

Facebooková skupina Jiří Schelinger 70 pomáhá také dobré věci. „Naší hvězdou se stala Štěpánka, desetiletá holčička bojující s dětskou mozkovou obrnou, která je odkázána na čtyřiadvacetihodinovou péči svých rodičů,“ vysvětluje Schelingerová. Na Facebooku je příběh Štěpánky představen blíže, včetně transparentního účtu, kam lze Štěpánčiným rodičům přispět. „Myslím, že takto by měla vypadat opravdová pocta pro tátu a jsem přesvědčena, že by z ní měl radost,“ je si jistá zpěvákova dcera. „Táta vždycky říkával – radši dám, než mám,“ konstatuje Andrea.

Schelingerova (†30) žena Alena: Dceři jsem tátovu smrt tajila, pak zdědila dluhy!

Video se připravuje ...

Deska za 70 tisíc

Nápad, že by mohla prostřednictvím svého otce pomáhat, dostala už před lety. „Doma na stěně mi visela tátova diamantová deska. Sundala jsem ji a šla na charitativní koncert. Tam se vydražila asi za sedmdesát tisíc a já měla obrovskou radost, že si za ty peníze mohl jeden handicapovaný klučina zaplatit jednu rehabilitaci,“ vzpomíná Schelingerová. A dodává: „Jsem si jistá, že by táta řekl: Tak přece jen jsem k něčemu byl.."



Přečtěte si
vemenozmojistary
10. 3. 2021 • 10:49

Proč sek s tím ta nádhera leze? Koho zajímám její fotr alkoholik?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.