Nečekané rozhodnutí Němců: Po smrti stopli Gottův kšeft | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nečekané rozhodnutí Němců: Po smrti stopli Gottův kšeft

Nečekaná změna po smrti Gotta (†80): Stopli Karlův kšeft za miliony!
Nečekaná změna po smrti Gotta (†80): Stopli Karlův kšeft za miliony!  (Machan, Pátek, archiv)

Parfémy Cesta rájem a Lady Carneval, které osobně vymyslel a namíchal Karel Gott (†80), už nejsou k mání. Po Slavíkově úmrtí totiž Němci zastavili jejich výrobu!

Vůně se Slavíkovým podpisem a pojmenované po jeho hitech se začaly vyrábět v roce 2006 a pokřtěny byly v Gottlandu v Jevanech nedaleko Prahy. Jejich výrobcem byl mezinárodní koncern LR Health & Beauty Systems, jehož českou a slovenskou pobočku založil filantrop a ostravský multimiliardář Aleš Buksa (†75). 

Zdraží i pohřby! Tereze H. se hroutí sen a kdo zneuctil památku Karla Gotta

Video se připravuje ...

„Když spolu s Gottlandem vznikl nápad, že by Karel Gott měl své parfémy, osobně jsem za ním jel na Bertramku a nechal mu vůně namíchat,“ svěřil tehdy Buksa, který se s Gottem kamarádil. Voňavky si tehdy u Buksy objednal jeden ze spolumajitelů Gottlandu s tím, že Slavíkovi bude z každého prodaného flakonu náležet 150 korun. „Po pár letech jsem přišel na to, že se tak neděje a že Karel přišel o pár milionů. Moc mě to mrzelo,“ netajil potom Buksa, který byl hrdý na to, že má Slavík svůj parfém a že ho vyrábí právě on. Změna názvu Potom se ale Buksa vrhl na obchodování v Africe a firmu předal Ivoně Selníkové (49), životní družce Martina Chodúra (33), která v kosmetické firmě dosud pracovala jako generální ředitelka.

I ta měla enormní zájem Gottovy parfémy vyrábět a prosazovala je. „Po jejím odchodu z firmy koncern ale výrobu parfému zrušil, protože to pro něj nebylo rentabilní. O tom, co LR prodává, totiž plně rozhoduje centrála v Německu,“ dozvědělo se Aha! od jednoho Buksova bývalého zaměstnance. Tehdy už se ovšem parfémy nejmenovaly podle Gottových písní, ale pouze Eau de parfum Karel Gott Man a Eau de parfum Karel Gott Woman. Nadnárodní firmu, která vůně vyráběla, totiž zažaloval hudební skladatel Ladislav Štaidl (†75). Právě jeho zesnulý bratr Jiří (†30) byl autorem textu slavného hitu Lady Carneval, po kterém parfém pojmenovali. „Páni a paní, vím, jak se ruší žal, já tíhnu duší jen k Lady Carneval..,“ zpívá se v písni. Po firmě chtěl tedy Štaidl omluvu a odškodnění přes jeden a půl milionu korun. To už je dnes jedno, voňavky podle vkusu Karla Gotta se už nevyrábějí a pořídit si je můžete maximálně někde v dražbě...

Co bude, pokud Rusko nepustí plyn? Ivana překvapila fanoušky a požár v Chorvatsku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.