Dara Rolins (50): Pravda o milionové dohodě s Gottem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dara Rolins (50): Pravda o milionové dohodě s Gottem

Oslavenkyně Dara Rolins (50): Pravda o milionové dohodě s Gottem a Zmožkem!
Oslavenkyně Dara Rolins (50): Pravda o milionové dohodě s Gottem a Zmožkem! ( David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek)

Zpěvačka Dara Rolins (50) nedávno oslavila kulaté padesáté narozeniny, ač na to vůbec nevypadá. Zároveň oslavila i 38 let na hudební scéně. Její kariéra odstartovala v jejích 12 letech, kdy s mistrem Karlem Gottem (†80) nazpívala hit Zvonky štěstí.

Tehdy měla Darinku Rolincovou pod svými křídly manažerka, která se znala se skladatelem Jiřím Zmožkem (79). Poprosila ho, zda by pro dívenku nesložil písničku. On už tehdy spolupracoval s hvězdným Karlem Gottem a napadl ho duet. „Karlovi se ten nápad moc líbil, a tak se rozhodl, že naši maminku, která za Darču tehdy vše rozhodovala, osloví sám,“ vysvětlila Dařina sestra, textařka Jana Rolincová (59). Když ale Gott mamince Dary zavolal, myslela si, že si z nich někdo dělá legraci a telefon zavěsila. Napodruhé už se mistrovi omlouvala. „Byli jsme všichni v sedmém nebi, ta nabídka byla pro nás obrovská čest a pocta,“ dodala Jana.

Dara Rolins už je v rodině Pavla Nedvěda! Jak ji přijaly jeho děti?

Video se připravuje ...

Poprvé písnička Zvonky štěstí zazněla v roce 1984 na Karlově vánočním koncertě v Lucerně za doprovodu orchestru Ladislava Štaidla. Okamžitě se stala hitem. Když se pak přezpívala do němčiny, ihned zabrala první příčky ve všech hitparádách v Německu, Rusku, Rakousku, Švýcarsku a dalších zemích. Není pochyb o tom, že všichni, co se na tvorbě písně podíleli, si přišli na pořádný balík peněz. Včetně malé Darinky.

Pro Rolins to byl tehdy obrovský životní milník – spolupráce s Gottem, Zmožkem a Štaidlem jí vyšvihla na vrchol showbyznysu, kde se svou pílí drží dodnes.

Drama v pražském metru. Požár paneláku! A Dara promluvila o konci Nedvěda

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.