Zemřela Kristina Taberyová (†71): Ze slavného klanu žije už jen Petr | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zemřela Kristina Taberyová (†71): Ze slavného klanu žije už jen Petr

Režisérka Kristina Taberyová
Režisérka Kristina Taberyová (Foto Aha! –﷯ Pavel Machan)

Už tady z celé umělecké rodiny zůstal jen Petr Štěpánek (74) . Postupně zemřely už tři děti slavného barda a představitele Jana Husa Zdeňka Štěpánka (†71). Ve čtvrtek odešla navždy divadelní režisérka Kristina Taberyová (71), jeho nejmladší potomek.

Kristina se věnovala divadelní režii, působila v v Českých Budějovicích i na točně v Českém Krumlově. V 90. letech spoluzakládala se Šimonem Pánkem (55) obecně prospěšnou společnost Člověk v tísni a nějaký čas pracovala i v České televizi.

Zemřela herečka Valentina Thielová (†89), učitelka ze Sněženek a machrů

Video se připravuje ...

Slavná dynastie

Nejstarší ze Štěpánkových dětí byla herečka Jana Štěpánková (†84), maminkaraubířů ze seriálu Taková normální rodinka. Zdeněk ji měl s první ženou, Elenou Hálkovou. Po rozvodu se oženil podruhé se Soňou Grossovou a na svět přišli synové Martin (†63) a Petr Štěpánkové (74) a jako poslední právě Kristina, později provdaná Taberyová.

Martin se stal také hercem, potom emigroval a po návratu byl krátce ministrem kultury. Když mu diagnostikovali rakovinu, léčbu neunesl a v roce 2010 spáchal sebevraždu. Mladší Petr hrával prince a pak okouzloval divačky seriálu Ordinace v růžové zahradě jako ředitel nemocnice Valšík. Z rozvětvené rodiny plné slavných tak zbyl nyní už jen Petr. Ještě že má velkou oporu v manželce Zlatě Adamovské (63).

Jestli překročíte tuhle hranici, budu se muset bránit. Nejznámější hlášky Jiřiny Bohdalové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
21. 1. 2023 • 09:53

... jak se říká všeho do času , aj známé dynastie jednou skončí !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.