Marfuša spočine na stejném hřbitově jako Gorbačov: Cysty na mozku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Marfuša spočine na stejném hřbitově jako Gorbačov: Cysty na mozku

1964 Mrazík Ve své nejznámější roli Marfuši v pohádce.
1964 Mrazík Ve své nejznámější roli Marfuši v pohádce.  (Foto Profimedia.cz ČTK)

V sobotu zemřela po dlouhé nemoci představitelka Marfuši z Mrazíka Inna Čurikovová (†79). Měla neoperovatelné cysty na mozku, což jí údajně zabilo a trpěla respiračními problémy.

V roce 2012 uklouzla a zlomila si ruce, o rok později jí byly diagnostikovány srdeční problémy, v roce 2019 se zřítila z jeviště, tvrdila, že to zapříčinila krátkozrakost, ale lékaři objevili endotoxikózu. I přesto však chtěla s plnou energií pokračovat v hraní. Svůj návrat plánovala na únor. U nás ji známe především jako rozmazlenou a trochu přitroublou Marfušu. Honosí se však řadou cen včetně Stříbrného medvěda z Berlinale 1984 za roli v melodramatu Válečná romance. V roce 2003 se představila na Febiofestu, dvakrát se zúčastnila karlovarského festivalu. „Ve Varech nás odmítli pustit do nějakého paláce, s tím že se jedná o vládní prostory. Pak se na mě hlídač zadíval a úplně roztál: „Jéé,Marfuška!“ A najednou jsme mohli všude,“ vzpomíná Čurikovová. Bude stejně jako exprezident Michail Gorbačov (†91) pochovaná na moskevském Novoděvičím hřbitově.

Pohřeb Benedikta XVI.: S emeritním papežem se loučilo sto tisíc věřících

Video se připravuje ...

Troška: Lidi ji poznávali

„Byla to krásná, noblesní dáma, která byla oceňována ve světě. U nás byla bohužel známá pouze jako Marfuša. Ale lidi ji poznávali na ulici, když byla v Praze,“ zavzpomínal režisér Zdeněk Troška (69), který s ní posnídal v moskevském hotelu.

Tak vypadá poslední cesta krále Pelého. Davy lidí, rakve na stadionu, ohňostroje po cestě

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.