Záhada vztahu Dády a Felixe: CO NIČÍ JEJICH MANŽELSTVÍ? Názor psycholožky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Záhada vztahu Dády a Felixe: CO NIČÍ JEJICH MANŽELSTVÍ? Názor psycholožky

2022 Felix a Dáda elix a Dáda mají rádi ají rádi večírky a alkohol. alkohol.
2022 Felix a Dáda elix a Dáda mají rádi ají rádi večírky a alkohol. alkohol. (Foto Aha! – Martin Hykl, ara)

 Když něčemu nerozumíme nebo to nedokážeme pochopit, uchýlíme se k povzdechnutí: Jsou věci mezi nebem a zemí... A tak si občas mohou připadat i pozorovatelé turbulentního vztahu mezi Dádou Patrasovou (66) a jejím manželem Felixem Slováčkem (79). Co na jejich peripetie říkají odborníci na věci nadpřirozené? A co si myslí zkušená psycholožka?

Pohled psychologa: Nemají odvahu pustit pouto

Na začátku tohoto vztahu byla čtyřiadvacetiletá umělkyně Dagmar, o kterou se aktivně zajímal a usiloval starší Felix. Dáda podlehla jeho zájmu a uvěřila mu, že je jeho osudovou ženou, že je pro něj jedinečná, a oddala se mu. Ve 27 letech mu porodila syna, v témže roce zpečetili svůj vztah svatebním obřadem. Manželství je vědomý a právní svazek mezi lidmi, v němž si slibují oddanost. Můžeme tedy říci, že Dáda Felixe milovala, odevzdala se mu a porodila mu dvě děti. Bohužel časem zjistila, že v životě Felixe figurují i jiné ženy.

To pro ni bylo velmi bolestivé a nevěděla, jak se s náročnou situací vyrovnat. Vztah k Felixovi byl pro ni pravděpodobně důležitější než vztah k sobě samé. Mohli bychom říci, že Dáda na nějaké úrovni nezvládla svoji dospělou samostatnost – že nezvládla svou závislost na muži. Protože když zjistila, že vztah s Felixem je pro ni příliš zraňující a nedůstojný, nedokázala ho ukončit a sáhla po alkoholu – tedy závislost střídala závislost. Je však vysoce pravděpodobné, že Felix se choval takovým způsobem, že udržoval Dádu v napětí – že ji nikdy neřekl natvrdo: Odejdi z mého života – odcházím z tvého života, patrně si stále udržovali nějaké nitky spojení.

Sníh a nejmrazivější dny. Další zdražení! Dádu zbavit svéprávnosti nebo umře, říká Felix

Video se připravuje ...

Felix, ani když bydlel s novou ženou, nedokázal se rozvést, nedokázala to ani Dáda. Ani jeden nenašel odvahu opustit pouto, které je spojovalo. Škoda, že neuměli žít vědomý vztah, ve kterém by každý poznal lépe sebe i druhého. Základní téma pro Felixe by bylo: Co ve mně mne žene do náruče jiných žen? A téma pro Dádu: Jak se propracovat k pocitu vlastní sebehodnoty a celistvosti. V současné době se již oba nacházejí v období stáří a pravděpodobně oba cítí, že k sobě mají kromě závislosti i citové pouto, že znají své zvyky a zlozvyky, že se umí tolerovat, a proto spolu umí odjet na dovolenou. Můžeme jim přát, aby si uměli odpustit bolesti, které si způsobili, a opírali se o to křehké, láskyplné pojivo, které je spojuje.

Partnerský horoskop: Neobvyklé spojení

Úplně na začátku je třeba říct, že Blíženci, pod jejichž vládou se narodil Felix, jsou pro partnerství poměrně složité znamení a soužití s nimi přináší komplikace. Naopak Dáda jako Býk na rodině a partnerství lpí. Spojení Blížence a Býka navíc není příliš obvyklé. Podle horoskopu je jejich vztah předznamenán silnou vzájemnou fyzickou přitažlivostí po seznámení. Dáda byla okouzlující trofejí, Felix zase trochu otcovskou figurou v jejích očích. Další silné spojení byly společné cíle, které se páru dařilo naplňovat a stoupat společensky i finančně. Naopak intelektuální propojení nikdy nebylo příliš hluboké a pár nepojí společné koníčky. 

Hrad zná trest za dokumenty Vrbětice. Varování před Putinem. A Felix a stavu Dády

Video se připravuje ...

Celý článek naleznete v tištěné podobě neděního Aha! (18.12.2022)



Přečtěte si
Sýkorka Borka
18. 12. 2022 • 15:46

Opakujem: Otázka znie,prečo sa Dáda uchýlila ku flaške.A ďalšia, prečo si ho vôbec vzala. Bola mladá,­úspeš­ná,pek­ná.On? Peniaze mal, ale zobúdzať by som sa pri ňom nechcela, aj keby mal peňazí ešte viac.Asi to musel dobre vedieť v posteli.Na starosť človek potrebu je kľud.Byť ňou, stiahnem sa do nejakého luxusného penziónu,prestanem chlastať a nebudem trpieť bláznivé despotické jednania chlapa, ktorý poskákal všetko,čo mu otrčilo.Ale ozaj treba prestať piť!

miroslava13
18. 12. 2022 • 12:09

je to těžké, když Dáda nechápe, že bez něj by jí bylo mnohem lépe. Nikdo by jí nenervoval a i vztahy s dětmi by se vylepšily. a hlavně by to dcera Anička neodnášela zdravotně!

Uživatel_5348500
18. 12. 2022 • 10:39

Docela to jejich vztah vystihuje, on je lamač ženských srdcí a ona pije, ale kdoví, zda se nedala na pití kvůli němu, že zahýbal celý život, přitom chlap je to škaredý, jen tyje z toho, že je známý a bohatý. Mohla se s ním rozvést už dávno ,ale majetek je to, co ji tam drží.

Genevive Winklerová
18. 12. 2022 • 09:29

Životy tzv. celebrit bývají obvykle složitější, tím že mají dostatek peněz mají také větší "roupy" než třeba Feanta s Kolbenky

Alva
18. 12. 2022 • 08:50

To jsou názory, pardon, život je takový a po x letech jsme chytří, máme zkušenosti, proto byly naše babičky tak chytré, věděly o čem mluví z praxe, na to nepotřebuji psychologa.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.