Poslední rozloučení se Zuzanou Burianovou (†75): Dáda Patrasová v slzách | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Poslední rozloučení se Zuzanou Burianovou (†75): Dáda Patrasová v slzách

Farářka promlouvala i k Patrasové a Sobotovi.
Farářka promlouvala i k Patrasové a Sobotovi.  (Blesk:Jiri Kotatko)

Potkaly se v divadle Semafor a přátelily se celý život. Dáda Patrasová (66) přijela na mši za herečku a zpěvačku Zuzanu Burianovou (†75) celá uplakaná. „Byla to má kamarádka od osmnácti let. Pořád to nemohu pochopit,“ řekla Dáda zdrceně.

Hvězda divadla Semafor a také skladnice z filmu Vesničko má středisková, která s druhým mužem muzikantem Sidem Kučerou (81) žila ve Švýcarsku, spadla ze schodů, zlomila si nohu a zřejmě podlehla embolii.

Skvělá kuchařka

Byl to šok pro její dceru, režisérku Kateřinu Kergalovou (52) i pro Zuzaniny přátele. „Věděly jsme o sobě. Zuzka mi volala, že se vrátí do Česka, těšila jsem se na ni,“ svěřila deníku Aha! Patrasová. „Dřív jsme spolu často vařily, byla skvělá kuchařka,“ ocenila další kamarádčiny kvality. O Zuzanině pohostinnosti promluvil nad rakví i bratr zesnulé, spisovatel Oliver Burian (68).

Patrasová a Slováček se loučili se Zagorovou: Vzpomínka na společné řádění

Video se připravuje ...

Role z náhody

Během proslovu mu několikrát dojetím přeskočil hlas. „Žili jsme s rodiči v Americe a Zuzana byla tady s prvním mužem Janíkem Roháčem. Otěhotněla, čekala Kačku a my se kvůli tomu vrátili,“ prozradil důležitou etapu života. Paradoxně právě on stál před kamerou dřív než jeho slavnější sestra. „Měl jsem malou dětskou nedůležitou roli ve filmu Daniel. Zuzka za mnou přijela na natáčení a tam si ji všiml režisér Zdeněk Sirový,“ zavzpomínal Oliver. Zuzana tehdy dostala roli Hanky ve snímku Chlapec a srna.

Plno hvězd

Kostel svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí včera zaplnily hlavně bývalé semaforské hvězdy. Vedle Dády se přišel rozloučit komik Luděk Sobota (79) s manželkou Adinou (60), zpěvák Milan Drobný (77 s manželkou Danou (67), písničkář Mirek Paleček (77), který se proslavil ve dvojici s Michaelem Janíkem (77), či zpěvačka Miluška Voborníková (72). Její manžel Petr Spálený (78) nedorazil. Interpret nejslavnějšího pohřebního hitu »Až mě andělé« totiž pohřby nevyhledává.

Svědci o dovolené Felixe a Dády: Pila a byla agresivní! Zelenskyj k Česku a razie v Praze

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Alva
3. 12. 2022 • 11:03

Mi se líbí,jak se všichni přátelí celý život, já mám jednu kamarádku,slovy jednu, zbytek jsou přátelé, známí,to je rozdíl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.