Složité loučení s hvězdou Semaforu Burianovou: Kremace bez obřadu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Složité loučení s hvězdou Semaforu Burianovou: Kremace bez obřadu

Zpěvačka a herečka Zuzana Burianová
Zpěvačka a herečka Zuzana Burianová (archiv Kateřiny Kergalové)

Spousta zdlouhavého papírování brání tomu, aby se rozloučení se semaforskou hvězdou Zuzanou Burianovou (†75) konalo ještě v listopadu. Jak už Aha! informovalo, herečka a zpěvačka zemřela ve Švýcarsku po pádu ze schodů zřejmě na embolii.

Dcera musí napřed ve Švýcarsku vyřídit zpopelnění bez obřadu a teprve pak může v Česku uspořádat zádušní mši pro rodinu a přátele. „Myslím předběžně, že se bude konat v kostele svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí. Odhaduji to na počátek prosince, určitě dám včas vědět,“ řekla deníku Aha! dcera zesnulé, režisérka Kateřina Kergalová. Čeká ji hodně skličujících organizačních záležitostí. A nejen s maminkou a převozem domů. Maminčin druhý manžel, jazzový hudebník Zdeněk Sid Kučera (81) se rozhodl také opustit Švýcarsko a bude se stěhovat do Česka. Potřebuje s tím pomoci.

Zemřel Josef Somr (†88), herec s mimořádným nasazením

Video se připravuje ...

Poprvé a hned úspěšně

První rolí Zuzany byla už v dětství dívka Hanka ve filmu režiséra Zdeňka Sirového Chlapec a srna. Její start se opravdu vydařil. Snímek získal v roce 1962 na XIV. MF dětských filmů v Benátkach cenu San Giorgio za nejlepší film roku pro mládež a Stříbrnou medaili v kategorii Film pro děti. V Cannes získal film Velkou cenu v oboru středometrážních filmů. Zuzana se před kamerou setkala například s Natašou Gollovou (†76).

Zemřela herečka Valentina Thielová (†89), učitelka ze Sněženek a machrů

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.