Náhlá smrt zpěvačky Burianové (†75): Zemřela na embolii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Náhlá smrt zpěvačky Burianové (†75): Zemřela na embolii

Zpěvačka a herečka Zuzana Burianová
Zpěvačka a herečka Zuzana Burianová (archiv Kateřiny Kergalové)

Prokleté schody! Stály za smrtí Ivany Trumpové (†73) a byly osudné i herečce a zpěvačce Zuzaně Burianové (†75). „Maminka spadla ze schodů. Zlomila si nohu, potloukla se a asi zemřela na embolii,“ svěřila deníku Aha! dcera Kateřina Kergalová. Jako malá přišla o otce režiséra Jána Roháče (†48) a nyní ztratila i maminku.

Je to o to smutnější, že Zuzana se už za měsíc měla přestěhovat ze Švýcarska, kde od roku 1990 střídavě žila, zpět do Česka. Po celou dobu si držela byt v Dejvicích. Vánoční svátky tak měla trávit v rodné zemi. Osud jí to nedopřál. „Byla jsem za ní před týdnem, nevypadala dobře, ale říkala, že se to jistě zlepší,“ řekla smutně Kateřina.

Zemřela herečka Valentina Thielová (†89), učitelka ze Sněženek a machrů

Video se připravuje ...

Slavná kmotra

Zuzanu si diváci pamatují z menších, ale výrazných rolí, jako byla třeba hubatá sestřička v seriálu Nemocnice na kraji města nebo skladnice ve filmu Vesničko má, středisková. Byla také výraznou osobností divadla Semafor. Tam ji poznal Roháč, zamiloval se a byla svatba. Za kmotru šla pak jejich jediné dceři Kateřině Stella Zázvorková (†83).

Pořádala koncerty

Zuzana žila blízko Curyšského jezera. I když napřed pracovala na půl úvazku jako vyhledávaná kuchařka a hosté se mohli po její kachně utlouct, pak se částečně vrátila ke zpívání. Pořádala pro krajany vystoupení. „S Evou se znaly dlouho, už ze Semaforu, pozvala ji, aby přijela zazpívat. Bylo to milé,“ řekl deníku Aha! vdovec po Evě Pilarové (†80) Jan Kolomazník (70).

Zemřel Josef Somr (†88), herec s mimořádným nasazením

Video se připravuje ...

Proslavila Pramínek vlasů

Točila klip k písničce Jiřího Suchého Pramínek vlasů. V maskérně jí přidělali cop, který jí principál Semaforu ustřihl. Dostala za to tenkrát 40 korun.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.