Zemřel Gustav Oplustil (†96): Odešla legenda televizní zábavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřel Gustav Oplustil (†96): Odešla legenda televizní zábavy

Legendární dramaturg Gustav Oplustil
Legendární dramaturg Gustav Oplustil  (CNC_Michal Protivanský)

Celý svůj život miloval humor a bavil několik generací diváků skrze televizní obrazovku. Popsal tisíce stran scénářů. Životní příběh režiséra, dramaturga, scenáristy i občasného herce Gustava Oplustila (†96) se uzavřel včera.

O skonu výjimečného muže české televizní tvorby včera po poledni informovala jeho dcera Ludmila Olbertová. Gustav Oplustil (†96) zemřel po krátké nemoci ve spánku v nemocnici. Poslední ze svých velkých rozhovorů dal právě deníku Aha!. „Narodil jsem se pod šťastnou hvězdou. Od svého prvního angažmá v Beskydském divadle jsem pořád postupoval, bez protekce i ostrých loktů,“ vzpomínal v něm na své začátky autor mnoha komedií, třeba snímku Velká sázka o malé pivo (1981).

Zemřel Josef Somr (†88), herec s mimořádným nasazením

Video se připravuje ...

Stál u zrodu televizního vysílání a zábavě zůstal věrný po celý život. „První úkol je – bavit diváka! To dnes chybí. Nejde o to něco přinášet mu na zlatém podnosu, ale zapojit ho, on musí být součástí. Pokud není, stává se jen pozorovatelem. Důležité je také umět situační humor, nevyprávět jen anekdoty. Aby tam měl divák prostor si děj dotvářet. Musí se hrát pro ty, kdo jsou v sále a u obrazovek. Ne pro politické instituce nebo producenty,“ zněla jeho poslední rada dnešním tvůrcům, jak rozesmát obecenstvo.

Zemřela herečka Valentina Thielová (†89), učitelka ze Sněženek a machrů

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.