Už dnes pohřeb Jaroslava Čejky (†86): ZMIZELY JEHO NEJCENNĚJŠÍ VĚCI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Už dnes pohřeb Jaroslava Čejky (†86): ZMIZELY JEHO NEJCENNĚJŠÍ VĚCI!

Thálii dostal za celoživotní mistrovství v oboru tanec a balet.
Thálii dostal za celoživotní mistrovství v oboru tanec a balet. (Foto ara)

Byl důvěřivý jako děcko a přestože v životě vydělal hodně peněz, odcházel ze světa chudý jak kostelní myš. Po mimovi Jaroslavu Čejkovi (†86) zůstala jen urna s popelem jeho maminky Marie (†104). Kostým slavné Slepice i Tiny Turner mu někdo ukradl a beze stopy zmizela i Cena Thálie za celoživotní mistrovství z roku 2007.

Pozůstalí, kteří se s ním dnes loučí v Opavě, tak nemohou splnit ani jeho poslední přání.

Špinavé ve sklepě

Podle bývalého manažera Jiřího Krále si mim přál mít právě tyto dva své nejoblíbenější kostýmy u sebe v rakvi. „Všechny Jardovy kostýmy se našly v důchoďáku v pražských Kobylisích ve sklepě, špinavé a zmačkané! Jen Slepici nebo Tinu Turner jsme nenašli vůbec...“ zoufá si bývalý manažer.

Přišel o všechno

Před 11 lety Čejka odhalil výši svého důchodu. „Mám dva tisíce tři sta korun,“ prozradil mim s tím, že uznává, že se o daně příliš nestaral a na zadní kolečka nemyslel. Na samostatné bydlení nemohl ani pomyslet. Navíc udeřila Alzheimerova choroba a Pan Slepice už nemohl dál pracovat a rozesmávat diváky. Prošel několika domovy pro seniory, včetně těch mimopražských, a o Cenu Thálie zřejmě přišel právě při stěhování.

Zemřel mim Jaroslav Čejka (†86): Proslavil ho Chaplin a "slepice"

Video se připravuje ...

Z mysli nezmizely

I když mu krutá nemoc vzala spoustu zážitků, dvě své nejmilejší postavy a skleněnou vázu od Bořka Šípka i slavnostní večer v Národním divadle měl v paměti až do smrti.

Vrátí se na rodnou

Moravu Rodina se dnes v Opavě loučí s mimem Jaroslavem Čejkou (†86). I když ho chtěli přátelé nechat pohřbít na Vyšehradě do společného hrobu Herecké asociace, nakonec se vrátí na svou rodnou Moravu. Spolu s ním zřejmě uloží i urnu s popelem jeho maminky Marie, která se dožila úctyhodných 104 let. Mim měl její ostatky do poslední chvíle u sebe.

Jaroslav Čejka: Nejen mim a "pan slepice"! Chaplin ho proslavil ve světě!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.