Mim Jaroslav Čejka (86) alias Pan Slepice: Přišel o zrak | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mim Jaroslav Čejka (86) alias Pan Slepice: Přišel o zrak

Slavný mim Čejka (86) po operacích mozku: Přišel o zrak! Pořád je v pohodě, říká kamarád
Slavný mim Čejka (86) po operacích mozku: Přišel o zrak! Pořád je v pohodě, říká kamarád  (Oldřich Bašus, archiv)

Po smrti maminky Marie Kohoutové (†104) zůstal jak kůl v plotě. Mim Jaroslav Čejka (86), který se navždy proslavil silvestrovsku scénkou, v níž představoval slepici, neměl děti. Naštěstí ho v domově pro seniory navštěvuje kamarád.

Muzikant Oldřich Bašus slavného mima obdivuje. Chodí za ním na návštěvy pravidelně, naposledy v úterý. „Jeho nemoci z něj bohužel udělaly ležáka, a navíc ho choroby připravily o zrak, ale je v pohodě. Komunikace s ním je pořád dobrá. Vzpomínali jsme na doby, kdy s námi účinkoval coby Chaplin na estrádách,“ řekl deníku Aha! Čejkův kamarád. „Jsem rád, že ho nic nebolí a je stále rád na světě. Ptal jsem se ho, zda vám mohu poskytnout fotku, a on měl radost,“ dodal.

Jaroslav Čejka: Nejen mim a "pan slepice"! Chaplin ho proslavil ve světě!

Video se připravuje ...

Přežil svou smrt

V létě 2006 praskla Čejkovi tepna v mozku. Vyletěl mu tlak, bolela ho hlava a motal se. „Přežil jsem svou smrt,“ řekl tehdy po náročné operaci v nemocnici. Jen o rok později prodělal mrtvici. Lékaři ho naštěstí opět zachránili.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.