Poslední rozloučení s Jaroslavem Čejkou: Ze slavných nikdo nepřijel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Poslední rozloučení s Jaroslavem Čejkou: Ze slavných nikdo nepřijel

Poslední rozloučení s hercem a mimem Jaroslavem Čejkou.
Poslední rozloučení s hercem a mimem Jaroslavem Čejkou.  (Foto Blesk: Karel Janeček, archiv Blesku)

Stalo se to, co mnozí předpovídali. Na pohřeb Jaroslava Čejky (†86) nikdo ze slavných kolegů nedorazil. Nechtělo se jim až do Opavy. Přátelé si přáli mima, který proslul jako »Pan slepice«, uložit na pražském Vyšehradě do hromadného hrobu Herecké asociace, vzdálená rodina ale rozhodla jinak...

Ve smuteční síni opavského Městského hřbitova se včera sešlo pár desítek lidí. Za Hereckou asociaci (HA) dorazila předsedkyně Klubu seniorů Libuše Štědrá (79), která měla řeč nad rakví. „Procestoval se svým uměním celý svět, ale vždy se těšil z návratů domů. Seznámila jsem se s ním právě tady, v Opavě,“ zavzpomínala na opavského rodáka.

Poslední potlesk

Zdravici poslal také prezident HA Ondřej Kepka (53). „Jeho dílo bylo výrazné, osobní a nenapodobitelné. Nikdy na něj nezapomeneme,“ zaznělo z videa. Kepka se bohužel nemohl dostavit osobně, jelikož onemocněl covidem. Po 40 minutách skončil smuteční obřad potleskem. Ti, co se s ním přišli rozloučit, místnost hromadně opustili a rozešli se do svých domovů.

Zemřel mim Jaroslav Čejka (†86): Proslavil ho Chaplin a "slepice"

Video se připravuje ...

Spočine s maminkou

Čejka nebyl nikdy ženatý a zemřel i bezdětný. Rodinu ale měl, díky své sestře. Byla to právě jeho praneteř Barbora Šenfeldová, která veřejnosti oznámila zprávu o jeho smrti. Pan slepice dožíval v domově pro seniory v pražských Kobylisích. Poslední roky svého života byl upoutaný na lůžko, jelikož ho sužovala Parkinsonova a Alzheimerova choroba. Spolu s ním zřejmě uloží do hrobu i urnu s popelem jeho maminky Marie, jež se dožila úctyhodného věku 104 let.

Libuše Štědrá nad rakví:Tleskali po mu celém světě!

„Dvacet pět let spolupracoval s Komorním baletem Pavla Šmoka. Se svou – o hlavu větší – partnerkou Jiřinou Kottovou projel snad všechny evropské státy, tleskali mu v Africe, Americe i v Asii. Během tříměsíčního uměleckého turné projel se svou sestrou Violettou Austrálii. S chutí bavil každý večer výletníky na lodi při plavbě kolem pobřeží Jižní Ameriky. Procestoval se svým uměním celý svět, ale vždy se těšil z návratů domů. Seznámila jsem se s ním právě tady, v Opavě. Před divadlem čekal po představení na svou sestru. Pochválila jsem mu jeho roztomilého barevného voříška. S nadšením mi vyprávěl, jak se v Kazachstánu ujal tohoto potulného psíka, spřátelili se, a když odjížděl, nechtěl ho opět zanechat na ulici. Nelitoval peněz a složitého vyjednávání. Kalinku, jak pejska pojmenoval, si odvezl letadlem domů.“ 

Jaroslav Čejka: Nejen mim a "pan slepice"! Chaplin ho proslavil ve světě!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pravlast
23. 10. 2022 • 10:03

Jaroušku potkali jsme se nejednou živě a vlastně jsme spolu nemluvili,ale moc Ti přeji hodně potlesků i tam nahoře.Zasloužíš si je!Za sebe děkuji za všechno vtipné a umělecké co jsem viděl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.