Tragický skon legendy Semaforu: Smrtelný pád ve Švýcarsku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragický skon legendy Semaforu: Smrtelný pád ve Švýcarsku

1968: Svatba režiséra Jána Roháče a herečky Zuzany Burianové na Karlštejně.
1968: Svatba režiséra Jána Roháče a herečky Zuzany Burianové na Karlštejně. (Archiv)

Pětasedmdesátiletá Zuzana Burianová byla kdysi nejpůvabnější členkou legendárního Semaforu, kde vystupovala s Jiřím Grossmannem, Naďou Urbánkovou či Miluškou Voborníkovou. Nyní přišla ze Švýcarska smutná zpráva - podle Blesku zde zpívající herečka zemřela po tragickém pádu ze schodů.

„Od roku 1990 bydlím ve Švýcarsku blízko Curyšského jezera. Mám krásný výhled na Alpy. Jsme tam s partnerem velmi spokojení. Stýkáme se s dalšími Čechy, kteří tam žijí. Do Prahy jezdím asi jen dvakrát ročně. Stále tady mám byt v Dejvicích,“ svěřila se Zuzana Burianová před časem Super.cz. Tragédie je o to větší, že zesnulá umělkyně chystala trvalý návrat zpátky do Čech.

„Je to strašně smutné, protože se za měsíc měla stěhovat zpět do Česka a moc se těšila. Důvodem stěhování byly částečně právě schody,“ prozradila Blesk.cz se slzami v očích zdrcená dcera Kateřina Kergalová. Diváci si zesnulou umělkyni mohou pamatovat například jako hubatou sestřičku ze seriálu Nemocnice na kraji města, skladnici Bohunku v komedii Vesničko má, středisková a hlavně z divadla Semafor, kde roky působila.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.