Poslední rozloučení s Evou Matalovou (†89): Udělala Polívku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Poslední rozloučení s Evou Matalovou (†89): Udělala Polívku!

Zemřela herečka Eva Matalová.
Zemřela herečka Eva Matalová.  (ČSFD)

Purpura Jiřího Suchého (91) rozezněla obřadní síň krematoria ve Zlíně. Patřila herečce Evě Matalové (†89). S legendou zlínského divadla, jež si zahrála i jednu z babek v Četnických humoreskách, se ve středu loučila rodina, herečtí kolegové i příznivci.

Hlavní řeč pronesl herec Rostislav Marek (61). „Byla racionální, empatická, přátelská, lidská. Také pokorná a hrdá. Dokázala od života brát a také ho předávat...“ připomněl Marek s tím, že herečka vytvořila na divadelních prknech 220 rolí. Tou poslední byla v roce 2014 Irma Gabrhelová v Žítkovských bohyních. Herečka režírovala i ochotnické divadlo ve Vizovicích. „Bolek Polívka tvrdí, že jej »Matalka« dovedla na JAMU. Říká – Matalová, Matalová, bez ní bych nebyl u divadla!“ zaznělo na pohřbu.

Vlastimil Harapes na pohřbu Ireny Greifové: Byla to ostrá ženská...

Video se připravuje ...

Mejzlík: Chce se mi smát

I když upadl na schodech a pochroumal si před třemi dny koleno, z Prahy přijel vzdát Evě Matalové hold Miloš Mejzlík (71). Hráli spolu nejen sedm let ve zlínském divadle, ale také se potkávali před kamerou při natáčení seriálu Velmi křehké vztahy. „Byli jsme si velmi blízcí a stýkali se stále. Jezdila ke mně na chalupu. Z jejího odchodu je mi moc smutno, ale chce se mi teď stále smát. Měla totiž zvláštní, sarkastický humor a dovedla si dělat legraci sama ze sebe,“ řekl deníku Aha! herec.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.