Nejděsivější zážitek Žilkové: My nejsme sebevrazi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nejděsivější zážitek Žilkové: My nejsme sebevrazi!

Veronika Žilková
Veronika Žilková (profimedia.cz)

Pohádka pro děti s rodiči, horor pro herce. Herečka Veronika Žilková (61) by mohla vyprávět, co vše si jako herečka musela během natáčení vánoční pohádky Dvanáct měsíčků vytrpět. To, co jindy obstarají dubléři, musela zakusit na vlastní kůži.

Pohádka Dvanáct měsíčků, pod níž je podepsaný režisér Karel Janák (52), již patří mezi ty vánoční pohádky, které nesmí v repertoáru ČT chybět. Osvědčil se oblíbený příběh i skvělé obsazení. Role macechy se na výbornou zhostila herečka Veronika Žilková, kterou na konci příběhu spolu s rozmazlenou dcerou v podání Ivany Korolové (34) pochopitelně musel stihnout krutý trest.

Veronika Žilková seznámila bratra s novým partnerem: Čekala na požehnání

Video se připravuje ...

Za trest však podle vyprávění herečky bylo i natáčení této scény, ve které Žilková s Korolovou jedou na saních tažených koňmi. „Měla jsem ve voze svou filmovou dceru, kterou hrála Ivana Korolová (34), měly jsme obrovské historické kostýmy a režisér mi prostě dal opratě do ruky. Ve čtyři ráno jsem jela na Lysou horu, abychom stihli východ slunce," prozradila Žilková v krátkém rozhovoru pro server ŽivotvČesku. Žádnou větší průpravu na řízení velkých saní a ovládání koní ovšem nedostala. O autentické záběry s reálným strachem v očích herečky tak patrně nebyla nouze.

Pohádkový klenot S čerty nejsou žerty a drobné chyby, které vám možná unikly

Video se připravuje ...

„Když jsem se ptala koňáků, kteří tam byli s námi, jestli by mi to nechtěli napřed alespoň ukázat, tak řekli, že nejsou sebevrazi, že oni by do takového hlubokého sněhu v životě nejeli," přiznala Žilková, která si tuto pohádku jako jednu z mála nenechá o Vánoce ujít. Kouzelný příběh o dvanácti měsíčkách, který letos oslaví 10 let od své premiéry, nasadila Česká televize na Štědrý den od 17:20.  



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.