Dasha prozradila tajemství Gotta: JDE O DCERU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dasha prozradila tajemství Gotta: JDE O DCERU!

Dasha a Karel Gott
Dasha a Karel Gott (Foto: K. Kopáč, archiv Blesku)

Třebaže nesbírá jednu hudební cenu za druhou, o jejím pěveckém talentu nelze pochybovat. Dasha (41) využila sílu svého hlasu k nazpívání nového jazzového alba Ellaboration, které nyní křtila, a ku této příležitostí zavzpomínala i na Karla Gotta, s nímž ji pojilo několik pracovních let.

Nejedná se zcela o originály, nýbrž o přezpívání některých hitů Elly Fitzgeraldové. Díky svému talentu se ovšem nemusí bát negativního srovnávání. K jazzu má Dasha velmi blízko, z nového alba v tomto žánru má proto velkou radost. Jak napsal web Expres.cz, Ellaboration zpěvačka nahrála ve spolupráci s Epoque Quartet, s nimiž představila staré hity v novém kabátě. I u přezpívání známých skladeb si stále zakládala na vlastním hudebním projevu a autenticitě. „Poslouchala jsem i chlapy, abych nebyla ovlivněna něčím projevem,“ vysvětlila Dasha.

Dasha na derniéře Carmen: 13 let jsem alternovala Bílou!

Video se připravuje ...

Na křtu nového alba zavzpomínala i na Karla Gotta (†80), kterého roky doprovázela na jeho koncertech. Neopomněla zmínit, že Mistr byl též velkým milovníkem jazzu i samotné Elly Fitzgeraldové. Zpěvačka byla dokonce nejen hudební inspirací.

Dara Rolins: Proč se převlékla za Gotta? A jak se jí zpívalo s Charlottkou?

Video se připravuje ...

„Měl spoustu hudebních vzorů, i dceru Charlottku pojmenoval po Elle Fitzgeraldové, dostala po ní prostřední jméno,“ prozradila Dasha, která zpěváka doprovázela i v zahraničí. Při německém turné prý kladl důraz na správnou výslovnost němčiny. Jako vokalistka vedle něj působila do samého hudebního konce.



Přečtěte si
Marta Kubíková
26. 11. 2022 • 21:06

Souhlasím, zpívá lépe než uječená L. Bílá.

Locust
26. 11. 2022 • 20:43

Sympaticka a umi zpivat.lepsi nez Bila

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.