A bude mít ty velký zahnutý zuby nahoru? Autora legendárního spotu zabila rakovina | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

A bude mít ty velký zahnutý zuby nahoru? Autora legendárního spotu zabila rakovina

Všem navždycky uvízne v paměti reklamní spot na Kofolu.
Všem navždycky uvízne v paměti reklamní spot na Kofolu. (Foto: Kofola, ČT, INT)

„Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím". Hláška, která patří k Vánocům stejně jako vaječnák, cukroví anebo Popelka. Připomeneme si ji i letos, teď už ale bez jejího tvůrce. Robert Peňažka (†50) 1. listopadu podlehl rakovině. 

Reklamní stratég, jehož tvorba bořila hranice nemožného, onemocněl před 21 lety. Tehdy svou nemoc přijal jako volání těla po změně. „Myslím, že rakovina byla důsledkem mého znechucení,“ řekl ke své nemoci před časem pro iDnes.cz. Tenkrát odešel z nadnárodní agentury, kde pracoval pod enormním stresem. 

Vánoční reklama na Kofolu se vysílá už přes 10 let

Video se připravuje ...

Během let, kdy patřil k top kreativcům v Čechách, vytvořil kromě kampaně pro Oscar anebo Budvar. Všem ale už navždycky uvízne v paměti reklamní spot na Kofolu. "Záměr byl přijít s dobrou vánoční kampaní. Když to uděláš dobře, tak se ti to vrátí a má to šanci stát se legendou," popsal před dvěma lety Blesku vznik reklamy. 

Zpráva o skonu Peňažky zarmoutila široké kruhy na poli reklamy, kolegové na něj vzpomínají jako na nenahraditelného génia, jehož působení bude na scéně chybět. 

Kofola v novém

Video se připravuje ...

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.