Fiala řeší drahé energie: Svolá jednání evropských ministrů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Fiala řeší drahé energie: Svolá jednání evropských ministrů

Premiér Petr Fiala
Premiér Petr Fiala (Blesk:Ministerstvo dopravy Kupka Fiala)

Trh s energiemi se utrhl ze řetězu. Ceny elektřiny pro francouzský trh se blíží k 25 tisícům korun za MWh. Česká vláda pak ohlásila, že chce svolat na téma energokrize radu ministrů. A doma se premiérovi Petru Fialovi (57, ODS) »bouří« Asociace krajů.

Rekordy trhá cena elektřiny také na německém trhu, tam stojí megawatthodina přes 20 tisíc korun. Ceny šponuje obava, že by Rusko mohlo přerušit dodávky plynu do Evropy. Kvůli neutěšené situaci se tak Česko, které teď předsedá Radě EU po dohodě s šéfkou Komise Ursulou von der Leyenovou (63) svolá urychleně radu ministrů členských států, která by se měla konat co nejdříve.

Zahájení agrosalonu Země živitelka.

Video se připravuje ...

Možným řešením je i zastropování cen na celoevropské úrovni, na tom by se ale musely shodnout všechny členské státy. Včera také Asociace krajů vyzvala Fialovu vládu, aby od příštího roku regulovala ceny energií pro domácnosti či získala stoprocentní podíl ve výrobních kapacitách ČEZ. Premiér v reakci uvedl, že vláda o situaci jedná.

Premiér Fiala po schůzce s prezidentem Zemanem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejhej
27. 8. 2022 • 14:16

Fiala svolá jednání evropských ministrů a bude vysílat signály

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.