Po konci na vládě má nový flek: Jana Adamcová teď maká ve Sněmovně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Po konci na vládě má nový flek: Jana Adamcová teď maká ve Sněmovně!

Jana Adamcová
Jana Adamcová (David Kundrát)

Poté, co skončila jako mluvčí vlády Andreje Babiše (67, ANO) se podle informací Aha! snažila moderátorka Jana Adamcová (50) vrátit do médií. Jak ale deník zjistil, musela opět zakotvit v politice...

Od července je asistentkou Babišova poslance Pavla Růžičky (52, ANO). Ten tvrdí, že mu Adamcovou do kanceláře nenasadila »centrála« – právě do asistentských pozic strany a hnutí rady uklízejí svoje lidi ve chvíli, kdy nemají k dispozici lepší místa. „Já jsem paní Adamcovou poprvé poznal, když nastoupila do funkce mluvčí vlády. Vyměnili jsme si kontakty. Když jsem dostal už letos v únoru od původní asistentky echo, že bude končit, oslovil jsem ji s nabídkou, protože jsem hledal někoho, kdo bude mít zkušenosti z mediálního prostředí a kontakty na poslance,“ vysvětlil pro Aha! zákonodárce.

Nedosadili ji

„Nikdo z ANO mě do této funkce nedosadil, a nikdo z ANO do poslední chvíle netušil, že budu pro pana Růžičku pracovat,“ napsala Aha! sama Adamcová. Ta nechtěla komentovat, kolik si u Růžičky vydělá, ale základní plat je daný – poslanec má totiž na asistenta, případné asistenty ze sněmovního rozpočtu k dispozici 50 tisíc měsíčně. Vzhledem k tomu, že Růžička má dalšího asistenta, je možné, že si mezi sebe s Adamcovou tuhle částku půlí...

Zemřel Dušan Klein. A Adamcová o vztahu se synem Escobara

Video se připravuje ...

Kolumbijská láska?

Bývalé mluvčí vlády se zároveň vůbec nelíbil »drb«, že musela vzít tuhle méně prestižní pozici proto, že už ji v médiích nechtěli, protože si zadala s Babišem. „Šlo jen o to, že jsem se po svém působení ve vládě nehodila do zpravodajství, v němž jsem celý svůj profesní život působila,“ upřesnila pro Aha!. Naznačila, že má rozjeté nějaké drobné projekty, které však neupřesnila. Není vyloučeno, že tím narážela i na knihu, kterou připravuje se Sebastiánem Marroquinem (45), synem kolumbijského drogového bosse Pabla Escobara (†44). Vzhledem k tomu, že se Adamcová rozvádí se svým mužem, režisérem Jiřím (74), spekulovalo se, že má s Maroquinem milostný vztah. To ale popírá.

Víte, že...

...Slovenka Jana Adamcová, dívčím jménem Nováková, začínala svou mediální kariéru coby pomocná redaktorka na TV Nova? Od srpna 1999 pak začala moderovat Sportovní noviny, právě v této televizi se seznámila s režisérem Adamcem, s nímž má dvě děti – Daniela a Jasmínu.

Mlžící Roman Šebrle: Zapletl se do otázek na manželku a rozvod!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.