Nedožité výročí Gotta (†80): Prezident pozval »Gottovky« do Lán! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nedožité výročí Gotta (†80): Prezident pozval »Gottovky« do Lán!

Ivana Gottová a Miloš Zeman při předávání státních vyznamenání.
Ivana Gottová a Miloš Zeman při předávání státních vyznamenání. (Blesk:Jakub Poláček)

Nedožité 83. narozeniny Karla Gotta (†80) si připomněl také prezident Miloš Zeman (77). Na Slavíkův hrob na pražských Malvazinkách nechal hned ráno zaslat květiny a rozhodl se při tom pozvat vdovu Ivanu Gottovou (46) s dcerami na zámek v Lánech.

Velkou kytici přinesl hned po začátku otevírací doby hřbitova šéf protokolu Pražského hradu Vladimír Kruliš (40). Byla jak od hlavy státu, tak první dámy Ivany Zemanové (57). Prezident na jaře zpěvákovi udělil in memoriam Řád bílého lva. Státní vyznamenání za svého muže převzala na Pražském hradě právě vdova.

Co bude, pokud Rusko nepustí plyn? Ivana překvapila fanoušky a požár v Chorvatsku

Video se připravuje ...

Zval je už dříve

„Rád bych paní Ivanku a dcerky pana Gotta pozval v brzké době do Lán,“ řekl Miloš Zeman v souvislosti s výročím Gottova narození Frekvenci 1. Na své víkendové sídlo zval Slavíkovu rodinu ještě v době, kdy zpěvák žil. „Pak ale onemocněl a už jsme se neviděli. Proto bych se alespoň rád setkal s paní Ivankou a holčičkami,“ dodal prezident, který si dle svých slov pravidelně pouští zpěvákovy písně.

Fanoušci ze světa

Ke Gottovu hrobu na Malvazinkách, kolem kterého každou chvíli kroužili strážníci městské policie, včera mířili nejen fanoušci z Česka, ale také z německy mluvících zemí. „Jsme tady na zájezdě po stopách Karla Gotta. Sešlo se to na den, kdy by měl narozeniny. Je to stále hodně bolavé, že nás opustil. Byl to srdečný a milý člověk,“ plakala u hrobu fanynka Michaela z Berlína. Zájezdy po klíčových místech Slavíkova života od letošního jara pořádá jeho německý fanklub.

Dominika Gottová: Na tátu si vzpomenu při dobrém jídle a při písni Pro tebe

Video se připravuje ...

Dojemné foto

Na svého zesnulého muže vzpomínala včera i vdova Ivana. „Dneska by měl 83. narozeniny a od rána by přijímal gratulace od svých přátel a fanoušků... Dojímá mě, že zástup těch, kteří na Karla vzpomínají, je stále tak dlouhý.

Karel Gott na snímku z roku 2019, kdy letěl na Sardinii.

Zkrátka, že je stále ve vašich srdcích a že na něj pořád myslíte. A tak mě napadlo poslat vám tuhle fotku, kde Karel připíjí i na vaše zdraví,“ napsala Gottová a přidala manželovu fotku z cesty tryskáčem rodinného známého a majitele řetězce kasin Leona Tsoukernika (48) na Sardinii. Právě tam Karel s Ivanou na přelomu června a července 2019 prožili poslední společnou dovolenou.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.