Trump se strkal s agenty ochranky: Já jsem, kurva, prezident! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Trump se strkal s agenty ochranky: Já jsem, ku*va, prezident!

Donald Trump.
Donald Trump. (Reuters)

Výbor americké Sněmovny reprezentantů vyšetřuje útok na Kapitol ze 6. ledna 2021 a během slyšení zaznívají skutečné perly! Třeba Cassidy Hutchinsonová (25), v té době asistentka personálního šéfa Bílého domu Marka Meadowse (62), poskytla senzační podrobnosti o chování tehdejšího prezidenta Donalda Trumpa (76).

Hutchinsonová tenkrát pracovala v těsné blízkosti Oválné pracovny. Při slyšení vzpomínala, že jim už čtyři dny před incidentem bývalý prezidentův právník a šéf kampaně Rudy Giuliani (78) řekl, že 6. leden bude »velký den«. „Půjdeme ke Kapitolu,“ oznámil. Její šéf okamžitě varoval, že věci mohou dopadnout opravdu špatně. „Už tehdy se mě zmocnil strach,“ řekla. Připomeňme, že 6. ledna podporovatelé Trumpa, kteří odmítali přijmout jeho prohru v prezidentské volbě s Joe Bidenem, shromáždění ve Washingtonu zakončili útokem na budovu Kongresu!

Trumpismus bez Trumpa, ztrapněná Melania a vlídný dopis Bidenovi: Žantovský o odkazu exprezidenta

Video se připravuje ...

Trump prý byl informován o přítomnosti zbraní v davu jeho podporovatelů, přesto je ve svém projevu dále burcoval, a dokonce se chtěl do vřavy u Kongresu sám vydat! „Nejsou tady, aby ublížili mně...“ pravil prý bohorovně. A když dav skandoval »Pověsit (viceprezidenta) Pence!«, Trump měl pro změnu smířlivě utrousit: „Zřejmě myslí, že si to Pence zaslouží...“ 
„Jako Američanka jsem byla v tu chvíli frustrovaná, zklamaná a znechucená jeho chováním,“ vzpomínala Hutchinsonová.

Donald Trump opouští Bílý dům

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.