Královnu Alžbětu II. vyčerpaly oslavy 70 let na trůnu: Zrušila mši! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Královnu Alžbětu II. vyčerpaly oslavy 70 let na trůnu: Zrušila mši!

Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II. (Reuters)

Průvod, přehlídka, přelet, focení, pózování na balkóně, rozsvěcování světel... Čtyřdenní program k oslavám platinového jubilea britské královny, která je na trůnu už 70 let, je nabitý k prasknutí. Není proto divu, že 96letou panovnici hned první den vyčerpal a svou účast na tom druhém zrušila!

Alžběta II. sice rozdávala úsměvy na všechny strany, mávala davům fanoušků, salutovala vojákům a během čtvrtečních oslav se snažila, aby na ní poddaní nic nepoznali, celodenní akce jí ale dala pořádně zabrat. První výraznější slabost prý pocítila už odpoledne, kdy s vybranými členy královské rodiny sledovala velkolepý přelet 70 letadel královského letectva (RAF) nad Buckinghamským palácem. „Královna si slavnostní průvod a přelet náramně užila, ale cítila se trochu nesvá,“ uvedl palác.

Zdravotní potíže a duševní poruchy, které pronásledují královské rodiny

Video se připravuje ...

Prý ji při dlouhém stání sužovaly bolesti... Poté, co si trochu odpočinula, se ještě večer vydala na slavnostní ceremonii zapalování světel na hradě Windsoru. To už na ní ale byla únava po celém dni patrná. Kráčela pomalu, opírala se o hůlku, bylo vidět, že ji každý další krok vyčerpává... Moc dobře si také uvědomovala, že absolvovat stejně nabitý program i v pátek, je už nad její síly. Svou účast na akcích však rušila velmi nerada. „S ohledem na cestování a aktivity, které jsou nutné k účasti na národní bohoslužbě díkůvzdání v katedrále svatého Pavla, se Její Veličenstvo s velkou neochotou rozhodlo nezúčastnit,“ omlouval palác královnu ze včerejší mše.

Andrew má covid!

Žádné z oslav platinového jubilea se nezúčastní královnin prostřední syn princ Andrew (62), byl totiž pozitivně testován na koronavirus! S panovnicí prý byl sice v posledních dnech v kontaktu, její test ale naštěstí vyšel negativně a zmiňovaný »diskomfort«, jímž trpěla během vojenské parády, by s covidem neměl souviset. Alžběta nemoc prodělala už v únoru, a ač měla prý jen mírné příznaky, ještě v dubnu si stěžovala, jak moc ji vyčerpal.

Jak vydělává královská rodina a majetek královny Alžběty II.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.