Výhrady Kubišové k filmu Karel: Hodně podstatných věcí chybí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Výhrady Kubišové k filmu Karel: Hodně podstatných věcí chybí

Zpěvačka Marta Kubišová po smrti Gotta: Kája? Neodešel a nikdy neodejde!
Zpěvačka Marta Kubišová po smrti Gotta: Kája? Neodešel a nikdy neodejde! (archiv)

Na premiéru dokumentu Karel Marta Kubišová (79) do kina záměrně nešla. Bála se, že by ji film moc rozlítostnil a byla by nepoužitelná. Premiéru v televizi si už ale ujít nenechala.

A to si slibovala, že televizi v době premiéry raději vůbec nezapne. Nakonec je ráda, že dokument, ve kterém také vystupuje, viděla. „Bylo tam mnoho okamžiků, kdy se člověku chtělo plakat. Mě třeba rozbrečelo, jak Kája stojí málem po kotníky v louži a do úmoru se podepisuje fanouškům,“ svěřila Aha! zpěvačka, která Gotta obdivuje, že nechal filmovou kameru až takto moc nahlédnout do svého soukromí.

Zvlášť když byl tak moc nemocný. „On ale svoje publikum miloval nadevše a dělal to především pro svoje fanoušky. Chtěl, aby s ním byli až do samotného konce,“ komentovala dál Marta. Nejsilnější moment pro ni samotnou z celého filmu byl záběr, jak Karel sedí na lavičce a u nohou má retrívřici Stellu.

Karel Gott o Martě Kubišové: Má erotický alt

Video se připravuje ...

„Tam jsem si hodně zaplakala. To byl obrovsky silný moment. Tam bylo jasně cítit, jak je Kája smířen, jak je odevzdán Bohu, přírodě. Tenhle záběr mě dostal nejvíc. Mše ze svatého Víta tam být už vůbec nemusela,“ míní Kubišová. Marta je jednou z mála vyvolených, jejíž krátké povídání se v dokumentu objevilo. Ostatním Karlovým kolegům se té pocty nedostalo. A mezi ně patří i Helena Vondráčková (74).

„To, že tam nebyla Helča, mě opravdu hodně zarazilo. Hledala jsem ji. Ona se o Káju celý život zajímala, byli spolu dvakrát v Carnegie Hall, měli spolu veleúspěšné turné. To jsem tam raději neměla být já,“ myslí si Marta a dodává: „Olinka Špátová to musela mít hodně těžké ve finále cizelovat, koho tam nechá, a koho ne. Já jsem z toho dokumentu cítila, že tam hodně věcí pro Káju podstatných chybí. Co se dá ale dělat, režisér se musí vejít do stopáže,“ říká Marta.

Zemřel herec Zdeněk Srstka (†83)! A dojemné shledání Dominiky Gottové s rodinou!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
mbmb
18. 1. 2022 • 06:38

Ano koukalo na tv mnoho lidí neboť dva roky byli zavření s hádkami politiku,Covid info a prastarými totacovymi calamadami! Ale to neznamená že by film byl povedený.Casosberny lepenéC,příběh nešťastníka a těch vdov je mnoho i výhledově.vymenit mladí za peníze starých dědku nedokáže každá.S tupanou mít fagany to také není ideal

-bello-
18. 1. 2022 • 00:43

aveneta
-------
byla úřednice, samoživitelka a " režim " jí dal podnikový byt i školku !
To tehdy měl málokdo.
Mohla se i vystěhovat, nebránili jí.
Nedávno žvanila, že by se odsud vystěhovala , že jí tu není bezpečno, ale drží se jak klíště.
Oproti Heleně Vondráčkové, svěží mozek Kubiška už nějak nemá , ale má se dobře.Havel se postaral, Vondráčková si vydělávala novými hity sama.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.