Šokovaná Marta Kubišová (76) po smrti bratra: PŘIŠLA O DĚDICTVÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šokovaná Marta Kubišová (76) po smrti bratra: PŘIŠLA O DĚDICTVÍ!

Marta Kubišová
Marta Kubišová (Foto: ČTK, herminapress.cz, ara)

V poslední vůli svou slavnou sestru Martu Kubišovou (76) ani nezmínil! Legendární zpěvačka je přitom jediným žijícím přímým příbuzným Jana Kubiše (†74) a celý život spolu měli vřelé vztahy. I přesto o dědictví po něm přišla.

Bratr Jan, který se živil jako divadlení kulisák, v roce 1981 emigroval a dlouhodobě žil v kanadské Ottawě. Tam 19. listopadu na následky mozkové mrtvice jako rozvedený a bezdětný náhle zemřel. Po sobě toho moc nezanechal, je ale s podivem, že na svou sestru v závěti nepomyslel ani v nejmenším.



Tajemný manželský pár

„Také mi to bylo trochu divné, ale je to tak. Honzovu poslední vůli mi právník přečetl do telefonu a ujistil mě, že je pravá. Bratr v závěti vše odkazuje svým přátelům, manželskému páru, se kterým žil v jednom domě,“ svěřila deníku Aha! Kubišová s tím, že onen manželský pár ji také o bratrově skonu informoval. „Ale až tři dni po jeho smrti. A byla jsem hned také upozorněna, že žili v jednom domě, nikoli v dvojdomku, jak jsem se domnívala, a že ten dům nevlastnili napůl, ale že je pouze jejich. Dost mě to zaskočilo,“ kroutila zpěvačka nechápavě hlavou.



Poslední telefonát

O dědictví jí prý nejde. „To v žádném případě! Jen je mi to moc divné. S bratrem jsem naposledy mluvila prvního listopadu, když mi přál k narozeninám. Na nic si nestěžoval, naopak tvrdil, jak mu je prima,“ zavzpomínala Marta. O tom, že její bratr sepsal poslední vůli, neměla dle svých slov ani ponětí. „Tohle je ale všechno jedno. Hrozný je, že v sobotu uplynou od bratrovi smrti už dva měsíce a já pořád nevím, kde je a co s ním je. Jestli se na něm procvičují medici, nebo už byl zpopelněn... Nevím vůbec nic a jsem z toho zoufalá,“ posteskla si Kubišová.

Na dlouhý let si netroufá
Zpěvačka by se nejraději okamžitě vydala do Kanady. „Nemůžu ale odletět. Zdravotně bych tu cestu nezvládla, to vím zcela jistě,“ konstatuje smutně Marta Kubišová, která kvůli nemocnému srdci a infarktu ukončila i svou kariéru.

Čekání na úmrtní zprávu
Manželský pár, který s Janem žil v jednom domě a který o jeho smrti Martu informoval, má neustále vypnutý telefon. Zpěvačka, která chce bratra pohřbít v Česku k mamince a babičce, tedy komunikuje jen s právníky, jedním kanadským, druhým českým. Na jejich radu si vyžádala dlouhou úmrtní zprávu. „Až ji budu mít, budu snad chytřejší. Stále mi ale ještě nedošla,“ řekla Aha! Kubišová

Marta Kubišová: Klidného důchodu jsem se nedočkala! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dandova
15. 1. 2019 • 12:26

Hlavně, že oba právníci jsou zadarmo, že ano. Prostě to chtěl odkázat někomu jinému. A proč by měli jí cizí lidé plnit její přání ohledně hrobu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.