Lékař Craig Spencer o omikronu a smyslu očkování: 3 dávky jsou nej | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lékař Craig Spencer o omikronu a smyslu očkování: 3 dávky jsou nej

Nejlepší ochranou před těžkým průběhem nákazy je očkování.
Nejlepší ochranou před těžkým průběhem nákazy je očkování. (ara)

Má smysl se očkovat, když můžu stejně onemocnět? Americký specialista na nakažlivé choroby Craig Spencer na to odpovídá, popsal své zkušenosti s léčbou lidí nakažených omikronem.

Craig Spencer poznal nebezpečné infekce na vlastní kůži. Mimo jiné bojoval v Africe s epidemií eboly, nakazil se a přežil. Od počátku pandemie koronaviru léčí pacienty v nemocnici Irving Medical Center v New Yorku a je velkým zastáncem očkování.

„S tím, kolik očkovaných lidí se v poslední době nakazilo, se někteří ptají, jestli mají vakcíny smysl. Proto vám popíšu své zkušenosti z pohotovosti,“ napsal doktor Craig Spencer na sociální síť Twitter. Očkovaní se sice omikronem nakazit mohou, mají stále mírnější průběh. Podle Spencera je pro nejlepší ochranu třeba mít tři dávky vakcíny. Je ale třeba si uvědomit, že lékař popisuje případy nákazy, s nimiž se setkal v nemocnici. Stále platí, že řada lidí nemoc prodělá bez příznaků nebo jednoduše vyleží doma.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.