Pavel tvrdil, že nemocnice zabíjí lidi: Hrozí mu 8 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pavel tvrdil, že nemocnice zabíjí lidi: Hrozí mu 8 let!

Pavel H. u Okresního soudu Plzeň-město.
Pavel H. u Okresního soudu Plzeň-město. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Zveřejnil video, kde tvrdil, že lékaři nechávají umírat pacienty s covidem, protože jim nepodávají léky Isoprinosine a Ivermektin. Teď se Pavel H. (63) zpovídá před soudem. Lékaři nařčení včera důrazně odmítli.

Doktoři loni na jaře pustili Pavla H. na pokoj covidového oddělení Fakutní nemocnice (FN) v Plzni, aby se rozloučil s umírající maminkou. Tajně při tom natočil video, které pak na internetu zhlédlo 50 tisíc lidí. „V nahrávce uváděl nepravdivé informace o tom, že ve FN Plzeň dochází k zabíjení pacientů, nejsou jim podávány léky na covid a nechávají je tam umřít,“ uvedl státní zástupce Pavel Tolar.

„Nahrávka byla tendenční. Tam, kde jsem třeba já zachycený byla hodně sestříhána. Jeho verbální osočování se stupňovalo přímo na pokoji a nevím, jestli si jeho maminka zasloužila to, co slyšela,“ řekl lékař Lukáš K. Obviněný odmítl, že by svým videem o zabíjení pacientů někoho znepokojil. „Naopak mi chodily děkovné maily od lidí, co to viděli,“ uvedl Pavel H. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až osm let vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.