Děti čeká antigenní testování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Děti čeká antigenní testování!

Testování dětí pokračuje, jak postupovat v případě pozitivních výsledků radí ministerstva.
Testování dětí pokračuje, jak postupovat v případě pozitivních výsledků radí ministerstva. (Foto Aha! – Tonda Tran)

Sváteční zpřísnění protiepidemických restrikcí už neplatí. S prvním pracovním dnem nového roku se totiž v Česku změnila covidová opatření. K jakým změnám došlo?

U jednoho stolu v restauraci opět může sedět maximálně šest osob, mezi svátky to byli jenom čtyři strávníci. Výjimku z tohoto počtu mají členové jedné domácnosti. Pro konzumaci na místě se musí dotyční prokázat očkováním nebo proděláním nemoci. 

Změna nastává také na soukromých či veřejných akcích. Na nich může opět být až tisíc sedících lidí, předtím to bylo jenom padesát osob. Pokud se ale bude jednat o akci na »stojáka«, tak může být přítomno maximálně sto návštěvníků. Všichni se musí prokázat potvrzením o prodělání nemoci nebo očkováním. 

Od dneška se mohou na třetí dávku registrovat osoby starší 18 let, pokud jim od té druhé uplynulo pět měsíců. Registrace probíhá přes webovou stránku registrace. mzcr.cz.

Na děti v základních a středních školách čeká antigenní testování. To se do 16. ledna bude provádět dvakrát týdně a od 17. ledna jenom jednou za sedm dní, vždy v pondělí. Testovat se ale budou muset všechny děti, jak neočkované, očkované, ale i ty, co nemoc prodělaly.

Od 17. ledna by se také mělo rozjet dvakrát týdně plošné testování ve firmách. Týkat by se to mělo nejenom neočkovaných, ale také očkovaných pracovníků. Použity k tomu mají být antigenní testy, které má stát zaměstnavatelům proplácet. Přesně podmínky, jak by to mělo fungovat, chce vláda řešit na tripartitě tento týden.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.