Prokletí Čechů? Rýže v pytlíku! kleje šéfkuchař | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Prokletí Čechů? Rýže v pytlíku! kleje šéfkuchař

Pěstování rýže historicky pochází z Indie od řeky Gangy
Pěstování rýže historicky pochází z Indie od řeky Gangy (iStock)

Podle šéfkuchaře Jiřího Štifta (46) neumí většina národa kvalitně připravit rýži. Provozovatel známé asijské restaurace v centru Prahy prozradil, jak na to!

Našinec podle někdejšího nástupce Zděnka Pohlreicha (64) v pražském Alcronu rýži prostě připravit neumí. „Bohužel moc ne, největší peklo je rýže vařená v pytlíku! Je to hnusné, když to v tom vaříte, pořádně to ani nemůžete ochutit. Nesnáším to," lamentuje Jiří Štift v magazínu Téma. A jak tedy správně tuhle po bramborách a knedlících nejčastěji užívanou přílohu nachystat?

„Podusit v troubě. Properete rýži, orestujete ji na másle nebo oleji, můžete předtím ještě zpěnit najemno nakrájenou cibulku, ale nemusíte, osolíte, zalijete vodou. Jakmile rýže během vaření vsákne vodu, přiklopíte pokličkou, dáte hrnec do trouby rozpálené na 200 stupňů. Peču ji pět minut, pak ji vypnu a nechám dojít. Babičky ji dávaly dojít do peřin. Za pětadvacet minut máte skvělou rýži. Nebo doporučuju koupit rýžovar, s tím to zvládne každý. I moje děti to už umějí," směje pan šéfkuchař.

Práce s lidmi je na gastronomii to nejlepší a zároveň nejtěžší, říká šéfkuchař restaurace Sia

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.