Utajený podfuk Menšíka odhalen! TY PRACHY ZA TO STÁLY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Utajený podfuk Menšíka odhalen! TY PRACHY ZA TO STÁLY

Na podvod se mu nepřišlo
Na podvod se mu nepřišlo (BPŽ/ČSFD/Bontonfilm)

Vladimír Menšík (†58) se už nikdy z paměti diváků nesmaže jako jeden z nejlepších bavičů století. A kdyby se tenkrát přišlo na jeho plán, jak pobírat důchod o pět let dříve, jeho jméno by doteď stálo i v archivu policejních spisů. 

Vladimír Menšík vždycky vypadal poněkud starší, než byl a starší než skutečně byl, byl i podle číslic ve svém občanském průkazu, a to o celých pět let. I když zatím zpočátku stála nevinná úřednická chyba, Menšík na ni, ač věděl, nikdy neupozornil s motivem o to dřívější výplaty renty. 

Herec Menšík má v Ivančicích bustu

Podle zjištění Čti doma se tak mělo stát v šedesátých letech, kdy si šel Menšík vyzvednout nový občanský průkaz. Úřednice se však ztratila v jeho ručně vypsané žádosti a namísto devítky v letopočtu vepsala do průkazu číslo čtyři. O podvodu neměl nikdo ani tucha. Tři roky před svým úmrtím dokonce dostal blahopřejný dopis od prezidenta republiky Gustáva Husáka, ve kterém mu prezident gratuloval k šedesátce.  

Reálně se jí Menšík ale nedožil. Odešel předčasně ve svých 58 letech na komplikace spojené s těžkým astmatem. 

Poslední televizní vystoupení Vladimíra Menšíka

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
mbmb
24. 11. 2021 • 21:16

Běžná praxe Jugo a Turku před důchodem v Nemecku

ja01
24. 11. 2021 • 13:25

V mém bývalém zaměstnání o něm říkali toto:
Z ROH měli Menšíka objednaného na představení za dohodnutou cenu danou agenturou. Menšík přijel, pronajaté divadlo bylo plné, ale Menšík řekl, že nevystoupí bez toho, aby mu k ceně dané přes agenturu vyplatili ještě další peníze. Nakonec to skončilo tím, že ředitel podniku, náměstci a lidi, kteří s tou akcí byli spojeni mezi sebou vybrali požadovaný obnos a představení se tam mohlo se zpožděním konat. Takže podfuk s datem narození nebyl asi jediný, kterého se národní umělec dopustil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.