Hejdovi se pochlubili šumavským bytem: Pohádka v moderním kabátě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Hejdovi se pochlubili šumavským bytem: Pohádka v moderním kabátě!

Zorka a Míra Hejdovi
Zorka a Míra Hejdovi (Foto Blesk – Tonda Tran)

Kde lépe travit již téměř předvánoční čas než na horách, kde se člověk pořádně naladí na nastávající zimní období. Toho si jsou vědomi i Zorka (31) a Míra (38) Hejdovi, kteří si pořídili a sami navrhli byt na Šumavě. A je to hotová lesní pohádka v moderním provedení!

Jak už to tak u párového zařizování bytů či domů bývá, o technické záležitosti se stará spíše muž a žena si do parády bere až finální detaily a designové úpravy. Jinak tomu není ani u manželů Hejdových. „Zorka má ráda věci, které se ladí do toho detailu na závěr, takže když projekt začíná, jako tenhle, tak Zorka už se těší na ty polštářky na konci. A já vím, že do té doby je ještě několik měsíců práce,“ prozradil v rozhovoru pro Blesk Míra Hejda.

Hejdovi a jejich apartmán na Šumavě

Video se připravuje ...

Přestože si dopřáli nádech moderních prvků, snažili se zachovat šumavský styl založený především na dřevě a kameni. A když dřevo, tak jedině poctivé! „Celá ta pointa byla vysněný interiér šumavského stylu, že to, co tu bylo, sem zase vrátíme. Základním principem je využití dřev ze starých stromů, třeba ten stůl, u kterého sedíme, je z 200 let starého dubu,“ vysvětlil Míra.

Podcast Maminka: Zorka Hejdová

Video se připravuje ...

Staré dřevěné trámy využili také v ložnici. Stejný materiál pak posloužil i jako obklad na zeď. O tu se postaral sám Míra, přičemž si postěžoval, že tato >>piplačka<< trvala celé týdny... „Ale je to hezký, když pak člověk má v interiéru něco, co vytvořil vlastníma rukama a může se pod to podepsat. Byla to zábava, ale stačilo. Mně tedy určitě,“ dodala s úsměvem Zorka Hejdová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.