Kronerová o Hegerové: ČMAJZLA MI PÍSEŇ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Kronerová o Hegerové: ČMAJZLA MI PÍSEŇ

Čerešně nebyly původně pro Hegerovou
Čerešně nebyly původně pro Hegerovou (David Malík, archiv)

V předvečer nedožitých 90. narozenin královny českého šansonu spatřila světlo světa kniha Carmen – Skutečný život Hany Hegerové. Na jejím křtu tekla proudem »čerešňovice« a Zuzana Kronerová (69) zpívala Čerešně, které jí Hegerová »ukradla«

Původně je totiž zpívala ona. „Je to tak, řešilo to celé Slovensko!“ potvrdla Aha! sama Kronerová. „Účinkovala jsem s Lasicou a Satinským, paní Hegerová to viděla a šla za autorem textu Lasicou a povídala – Milane, mně se ta písnička tak líbí, můžu si jí sebrat do repertoáru? Milan byl samozřejmě poctěný,“ dodala slovenská herečka, známá u nás např. z filmu Bába z ledu.

Hegerové poslední dny. Smrt měla v šuplíku. A Kuklová promluvila o sebevraždě

Video se připravuje ...

Poctěná byla i ona. Čerešně si s »Edith Piaf z Prahy« zazpívala na jedné akci v Bratislavě. „Mně se po dlouhých letech splnil sen, milovala jsem ji od začátku její kariéry. Nádherná byla naše zvuková zkouška, zpívaly jsme každá jednu sloku a zapomněly texty. Byla jsem šťastná, že si s ní můžu zazpívat, tak jsme se řehtaly a smály, že jsme skoro tu zkoušku nedokončily, ale večer to už bylo nádherné,“ dodala Kronerová se slzami v očích. 

Na závěr křtu, který moderovala Dana Morávková, si všichni připili k nedožitým devadesátinám královny českého šansonu slovenskou »čerešňovicí« z Hurbanova, kterou tak ráda Hegerová vyháněla po ránu červíka, nebo spíš – jak sama s oblibou říkala – anakondu!

Útok na Hegerovou! Kariéra přes postel. A Gottová v existenční krizi

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.