Pohřeb Hany Hegerové (†89): VZKAZ ZE ZÁHROBÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pohřeb Hany Hegerové (†89): VZKAZ ZE ZÁHROBÍ!

Šansoniérka zemřela 23. března v Nemocnici na Homolce po zlomenině krčku.
Šansoniérka zemřela 23. března v Nemocnici na Homolce po zlomenině krčku. (Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek)

Všem smutečním hostům přeběhl mráz po zádech. Zesnulá královna českého šansonu Hana Hegerová (†89) na svém posledním rozloučení v Nové obřadní síni na Olšanech zdravila své nejbližší a přátele ze záhrobí! A potutelně se při tom na ně usmívala z fotografie se svou milovanou fenkou Babulkou...

Vnuci Matouš (40) a Marek (34) vyhověli přání své babičky, aby obřad nebyl vážný a dramatický. Jeho »režii« proto svěřili rodinnému příteli, režisérovi a producentovi Fero Feničovi (70). A ten se postaral o velké překvapení. „Zdravím vás ze záhrobí, vaše Hana Hegerová!“ ozvalo se během obřadu ze záznamu skřehotavým hlasem. V tu chvíli zatrnulo i známému recesistovi Jakubu Kohákovi (46), který přišel dát sbohem své kmotře.

Smála se i smrti

Pozdrav pozůstalým namluvila šansoniérka s humorem sobě vlastním ještě za svého života. „Děláte si ze všeho legraci. I ze smrti. Jako by vám nic nebylo svaté... To jste zkrátka celá vy, Carmen!“ pronesl ve své smuteční řeči zpěvaččin vydavatel a životopisec Tomáš Padevět (55). Hegerová se totiž nejmenovala Hana – Carmen bylo její rodné jméno a říkali jí tak nejbližší přátelé. A stálo to i na cedulce před rakví.

Hlaváčová odmítá očkování. Vnuk Hegerové o pohřbu. A Rosák do zpráv!

Video se připravuje ...

Kšefty s Bohem

„Pozvala jste si nás nejen na apríla, ale zároveň na Zelený čtvrtek. Jako Ježíš své učedníky k poslední večeři. Naštěstí nejsme v kostele...“ pokračoval vydavatel. Zpěvačka byla dle jeho slov věřící, ale po svém. „Vzpomínám, jak jste mi povídala o vašich kšeftech s Bohem. A tak je mi jasné, že u vás zase vítězí jídlo nade vším. Úplně vás slyším říkat - už mám slinky! A pak si začnete žádat sólo ingredience a jde se papat,“ citoval její slova Padevět a na tváři truchlících se i přes slzy rozhostil úsměv. Přesně tak, jak si to Carmen přála...

Morávková všechny roztleskala

Jelikož na pohřbu smí být jen 15 lidí, konal se obřad nadvakrát – nejprve s rodinou, a pak s přáteli. Byli mezi nimi i členové kapely v čele s Petrem Maláskem (56). Přišla také jeho žena Dana Morávková (49) a jejich syn Petr (22). Když se nad rakví zatahovala opona, herečka začala tleskat a ostatní se přidali. Poslední aplaus pro královnu trval snad dvě minuty.

Nechtěla politiky ani šansony

Královna českého šansonu odmítala veřejné pocty. Na svém pohřbu si nepřála přítomnost politiků ani jejich květinové dary. Jediné dva věnce tak byly od jejích vnuků a pravnuček. Také nechtěla, aby se tam pouštěly šansony. Na její přání tak zazněla árie Casta Diva z Belliniho opery Norma. A na závěr píseň Ten zloděj čas z jejího posledního alba.

Pohřeb Hegerové, který nechtěla! A proč zmizela Hüttnerová ze Slunečné

Video se připravuje ...



Přečtěte si
backora
3. 4. 2021 • 17:44

Snad se jedná o pietu a je jedno v čem kdo přijde, je milé, že se přišli rozloučit.

mbmb
3. 4. 2021 • 08:31

Vzkaz ze záhrobí je následující : Malásek vyčistí si okopane boty a v riflích a kviteckovane košili jed na chatu Každý sedlák v té poslední dědině věděl bílá košile oblek a cerna kravata je úcta zemřelému Kohák nemyté vlasy a odporná krasobruslařka v noční košili ,malaskova žena ! Dobře věděli že tam budou lidé od novin a fotografové!! Je to banda darebáků bez slušnosti k ostatním.Z Prahiiiiyyyy

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.