Doma uvězněná Hana Hegerová (83): Čekám jen na to, až brzy vylétnu komínem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Doma uvězněná Hana Hegerová (83): Čekám jen na to, až brzy vylétnu komínem!

Slavné šansoniérce dělá společnost fenka francouzského buldočka Baboo.
Slavné šansoniérce dělá společnost fenka francouzského buldočka Baboo. (Foto: Aha! - ara)

Zdravotní stav první dámy českého šansonu Hany Hegerové (83) je stále horší. Nejen že si nedošla na Hrad pro státní vyznamenání, zpěvačka už nevychází ani z domu! Z bytu na pražském Staroměstkém náměstí se takřka stalo její vězení. „Už nemohu vyjít vůbec ven,“ postěžovala si deníku Aha! zpěvačka.

„Ještě před rokem jsem se dobelhala ke kadeřníkovi, teď už si ho musím zvát domů. Je to se mnou opravdu špatné,“ netajila Hegerová deníku Aha!, když vysvětlovala, proč se 28. října nedostavila na Hrad pro vyznamenání. „Nabízeli mi všechno možné, snad, že mě tam donesou na rukou. Byli všichni moc hodní, já už jsem na tom opravdu ale špatně. Nemohu opustit byt, tak jsem tam raději poslala vnuka,“ vysvětlila šansoniérka.


Pohybovat se pomocí vozíku naprosto odmítá. „Nechci, aby se takhle na mě někdo koukal. Nechtěla jsem strašit na Hradě,“ přiznala Hegerová. Přestože bolesti kloubů a nepohyblivost ji značně sužují, psychicky je na tom bezvadně, dokonce má dobrou náladu. „A kdo by neměl? Vždyť mě už jednou na Hradě ocenil Václav Havel a teď jsem od Miloše Zemana dostala ocenění ještě vyšší. To je pro mne opravdu velikánská poklona,“ svěřuje umělkyně, které prezident Zeman udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka za vynikající zásluhy o rozvoj humanity. Společnost jí dělá Baboo
Na ceremoniál se prý pozorně dívala v televizi se svou francouzskou buldočkou Baboo. „S tou se občas došourám na balkon, kde naštěstí může mít svoji psí toaletu,“ popisuje Hegerová s tím, že ale občas Baboo venčí hodná paní nebo rodina. „Nic už se mnou není dobré. S tím jsem se smířila. Vlastně už čekám jen na to, že vylétnu brzy komínem,“ dodává s humorem sobě vlastním.



Autor:  mir

Přečtěte si
mekanik
5. 11. 2014 • 12:34

amp-já jsem rasista a budu

repro
5. 11. 2014 • 11:12

repro
5. 11. 2014 • 11:05

To je ubohost! Ani jako anonym se tohle napsat nedá, aby se přitom normální člověk necítil jako ubohá závistivá sv... Co jsi udělala ty, že soudíš, a ještě zbaběle schovaná za nick?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.