Filmový Zátopek Neužil: Proč odmítl setkání s Danou Zátopkovou?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Filmový Zátopek (†78) Neužil: Proč odmítl setkání s Danou Zátopkovou?!

Václav Neužil alias Emil Zátopek
Václav Neužil alias Emil Zátopek (Koláž iSport.cz)

Nedávno vstoupil do kin kritiky uznávaný film Zátopek, který si nemohou vynachválit ani fanoušci. Představitel legendárního atleta, herec Václav Neužil (41), se kvůli roli odmítl setkat s Danou Zátopkovou (†97). Nakonec svého rozhodnutí lituje…

Film mezinárodních kvalit. Takto by se dal definovat nový velkofilm režiséra Davida Ondříčka (52), který sklidil velkou chválu na domácí scéně, a mnozí věří, že může mít ambice i v zahraničí. Manžele Zátopkovi si zahráli herec Václav Neužil s kolegyní Marthou Issovou (40), kteří se spolu vídají i na scéně Dejvického divadla.

Hlavní hvězda Zátopka Václav Neužil po premiéře: Byl to emotivní opar

Video se připravuje ...

Herec přípravy na roli rozhodně nepodcenil. Jakmile dostal od režiséra zelenou, že to bude právě on, kdo se role zhostí, okamžitě začal trénovat. Film se však málem kvůli nedostatku financí nenatočil! Pochyby o jeho vzniku měl v minulosti i celosvětově uznávaný režisér Miloš Forman (†86), jak uvedl web zeny.iprima.cz. Nakonec film přeci jen natočený byl, a i přes náročný start se dočkal velkých ovací.

Během svých příprav se Neužil mohl sejít i s Danou Zátopkovou. Toho bohužel nevyužil. Jaký k tomu měl důvod? „Měl jsem možnost setkat se s Danou Zátopkovou, ale bál jsem se, že se před ní budu předvádět, budu se snažit vypadat lepší, než jsem, budu se překrucovat. Říkal jsem si, že to nechci, že je to zbytečné.

Jaký byl Emil Zátopek? Podívejte se na nové ukázky z filmu

Video se připravuje ...

Nesetkal jsem se s ní, ale přál jsem si, abychom šli na panáka, až ten film uvidí. To se bohužel už nestane, protože mezitím odešla. Kdyby ve mně Emila, byť v jediné vteřině, viděla, bylo by to pro mě vyznamenání,“ dodal s lítostí Václav Neužil v talkshow 7 pádů Honzy Dědka. Dana Zátopková se naneštěstí premiéry nedožila. Zemřela na jaře roku 2020. Filmu a představitelovi svého manžela nicméně dala své požehnání.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.