Issová a Neužil ve snímku Zátopek: UPŘÍMNÁ SLOVA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Issová a Neužil ve snímku Zátopek: UPŘÍMNÁ SLOVA

Martha Issová a Václav Neužil o filmu Zátopek
Martha Issová a Václav Neužil o filmu Zátopek (CNC_Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl)

Režisér David Ondříček (52) měl příběh Emila Zátopka (Václav Neužil) a jeho ženy Dany (Martha Issová) v hlavě jedenáct let, do kin však míří až teď. Přinášíme vám malou ochutnávku toho, na co se můžete od čtvrtka 26. srpna těšit. 

Jako Emil se i choval. Václav Neužil ztvárnil roli Emila Zátopka jako nikdo. „Ve Vaškovi by Emila Zátopka viděl málokdo. Ale David Ondříček  ho tam nějakým způsobem spatřil, což i já považuju za opravdu šťastnou volbu. Vašek se během natáčení opravdu stal Emilem, musela jsem se smát, on se tak i choval. Ne, že by byl bláznivý herec, kterému se stírá hranice mezi realitou a filmem, ale ten Emil tam nějak vlezl. Vašek v sobě má stejné furiantství,“ řekla o vaškovi filmová manželka Martha.

Martha Issová vzpomíná na ženu, kterou hraje ve filmu Zátopek

Video se připravuje ...

„S Marthou jsme zahráli spoustu dvojic jak v divadle, tak před kamerou. Pro roli Dany mi přijde perfektní. Jenom jsem si v jednu chvíli uvědomil, že se před ní potřebuju zbavit ještě nějakého studu a jít dál a hlouběji. Pokud bych si to v sobě neotevřel, nehrál bych, jak jsem chtěl. Teprve pak jsme se mohli stát Emilem a Danou. Ale Martě jsem to řekl až pak,“ řekl o Marthě Vašek. 

Více v Nedělním Aha! (22. 8. 2021)

Delegace filmu Zátopek na festivalu v Karlových Varech

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.